Conflicte a Enguera per l’elecció del seu festera major

Segons ha informat el grup municipal socialista d’Enguera el passat 19 de febrer va ser portada a plenari l’aprovació de la nova normativa per a l’ elecció de la Festera Major. Des dels socialistes es va votar en contra, en considerar-la una normativa errònia i que pot comportar conflictes.

Anteriorment, expliquen, l’elecció de la Festera Major es feia pel sistema de votació entre els festers i festeres. Aquest sistema, tot i ser democràtic, és també injust, ja que sempre han influït factors personals en l’elecció de la festera.

La proposta de l’equip de govern és que cada any, els festers corresponents, seleccionaran el sistema d’elecció de la Festera Major: per votació o per sorteig. Ells seran els que en una primera reunió votaran quin sistema volen, i en una segona reunió s’elegirà la Festera Major segons el sistema anteriorment escollit.

Per als socialistes segueix sense resoldre el problema i a dia de hui segueix sense triar a la Festera Major de 2014, complicant encara més que algú vulga ser-ho pel poc marge de temps que comença a quedar per als preparatius.

Per al PSPV l’Ajuntament no pot mostrar-se davant els festers amb dubtes, i ha d’elaborar normatives clares i justes per a tothom.