Conselleria crea noves aules d’Infantil a Xàtiva i Ontinyent

  • Roger Cerdà afirma que “és una aposta decidida per millorar l’oferta pública i gratuïta a la ciutat”
  • Jorge Rodríguez destaca que “s’obri una nova etapa d’enteniment entre administracions que va a donar fruits per a Ontinyent”

El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha anunciat la creació de dues aules pilot d’Infantil de dos anys a dos centres de Xàtiva, el Taquígraf Martí i l’Attilio Bruschetti. Són dues de les 33 que s’han creat al llarg del País Valencià, el que mostra clarament l’aposta de la Conselleria dirigida per Marzà per l’educació pública a Xàtiva. Els criteris per escollir els centres al llarg del País Valencià, han sigut “que foren centres que hagueren patit supressions de línies els anys de govern del PP, amb espai físic al centre”, en paraules del propi Marzà, que ahir va celebrar una reunió de treball a Agullent amb alcaldes i regidors de Compromís de les comarques centrals.

L’alcalde Roger Cerdà (PSPV)  ha mostrat la seua satisfacció per la mesura adoptada per la Conselleria: “es tracta d’una aposta decidida per l’educació pública que millora l’oferta formativa de la nostra ciutat. El fet que hi haja a Xàtiva noves unitats d’educació infantil gratuïtes dirigides a xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys beneficiarà a un sector de la població que disposa de menys recursos econòmics”.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Mar Amorós (EU) valora molt positivament “el fet de posar a treballar les dues administracions conjuntament per a poder fer realitat una guarderia municipal en un espai depenent de la Conselleria d’Educació. Estem acostumats a identificar serveis amb edificis, però aquesta mesura posa en relleu que treballant conjuntament es poden donar solucions a la ciutadania i molt més pràctiques perquè d’aquesta manera el servei arriba a dues zones de la ciutat i podem donar-li el màxim ús a les instal·lacions. Des de l’Ajuntament s’ha treballant molt per a aconseguir que anaren dos les línies i en aquests dos col·legis en concret. La mesura servirà per a recolzar a la població jove que si treballa ha de tirar mà dels avis i àvies per a ajudar en la criança. Servirà també per a donar les mateixes oportunitats a tots els xiquets i xiquetes ja que fins ara l’educació en aquest tram d’edat estava lligada a una economia familiar alta. Servirà, a més, per a la creació de nous llocs de treball. I finalment destacar que aquesta acció facilitarà la conciliació familiar, afavorint la incorporació o continuïtat de la dona en l’àmbit laboral i la coresponsabilitat, acostant-se més a la ciutat violeta que volem ser “, ha declarat la regidora.

Des de Compromís per Xàtiva han mostrat la satisfacció per la mesura, que suposa una aposta clara per l’educació pública, i especialment en dos centres abandonats pels governs autonòmics i municipals del PP i situats al nucli històric: “la mesura suposa complir de forma immediata un dels punts del nostre programa electoral, la creació d’escoles infantils de 0 a 3 anys públiques al nucli històric”.

El curs s’iniciarà en aquestes aules a principis d’octubre, i serà impartit per personal amb destinació definitiva al centre, que rebrà formació al llarg del mes de setembre. La setmana pròxima arribaran interins als centres que cobriran els cursos que haurà de deixar el professorat que haja de formar-se. A més els grups, d’un màxim de 18 alumnes, tindran també l’assistència d’un educador o educadora, i els centres rebran al llarg del mes de setembre la dotació necessària per poder impartir el nivell.

En la reunió de treball, Marzà va explicar les primeres mesures fetes a la Conselleria, amb una aposta clara per l’educació pública, la transparència en la contractació de personal i una política cultural coherent amb un codi ètic per a la direcció d’institucions culturals i un pla estratègic de política cultural. Marzà també va recalcar que “hem pogut fer moltes coses amb el pressupost del PP, el que mostra que les retallades en educació eren ideològiques i no hi havia cap motiu econòmic per a fer-les”.

El Col·legi Bonavista d’Ontinyent acollirà una de les aules pilot d’Infantil de dos anys impulsades per la Conselleria d’Educació. Així ho constatava ahir en la visita que realitzava a Ontinyent el conseller d’educació, Vicent Marzà, per reunir-se amb l’alcalde i president de la Diputació, Jorge Rodríguez, per tal d’abordar les prioritats que s’han d’emprendre a la ciutat en matèria educativa. Entre estes prioritats s’incloien l’Escola Oficial d’Idiomes, millores en infrastructures al Col·legi Bonavista o l’IES l’Estació, el Conservatori o diverses obres menors a col·legis com ara el Rafael Juan Vidal i Vicent Gironés.

Jorge Rodríguez agraïa la visita de Marzà, incidint en què “és la primera vegada en què per parlar de temes educatius és el Conseller qui ve a Ontinyent, i no nosaltres a València”, destacant la sensibilitat mostrada pel Govern Valencià que lidera Ximo Puig en matèria educativa, “que ja hem pogut comprovar a Ontinyent en aspectes com l’habilitació de la unitat educativa que es reclamava al Martínez Valls, l’anunci de que el Col·legi Bonavista acollirà una de les aules-pilot per a xiquets de 2, o l’aplicació del nou pla de gratuïtat de llibres escolars”.

A l’encontre, al qual tots dos acudien acompanyats per membres dels seus equips, s’explicava que el curs s’iniciarà en les referides aules-pilot a principis d’octubre, i serà impartit per personal amb destinació definitiva al centre, que rebrà formació al llarg del mes de setembre. La setmana pròxima arribaran interins als centres que cobriran els cursos que haurà de deixar el professorat que haja de formar-se. A més els grups, d’un màxim de 18 alumnes, tindran també l’assistència d’un educador o educadora, i els centres rebran al llarg del mes de setembre la dotació necessària per poder impartir el nivell.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, un dels membres del Govern d’Ontinyent presents a la reunió juntament amb el Coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, destacava que “per a Ontinyent és important formar part de projectes pilot com aquestos, que ens ajuda a situar-nos com a un municipi punter pedagògicament, tot un repte que afrontem amb el desig de contribuir a millorar la qualitat de l’educació entre els nostres escolars”, manifestava.

El conseller Marzà explicava que “hem pres bona nota de tot i la nostra voluntat d’anar solucionant totes estes qüestions és màxima. Hui no podem fixar dates ni fer promeses perquè no tenim els diners que ens agradaria, però el que sí que està clar és que els diners que tenim van a destinar-se a les prioritats dels municipis, i a Ontinyent tindrem molt en compte tot allò que ens ha demanat l’Ajuntament. Ho assumim tot, encara no podem fixat cap data però sí mostrar la nostra voluntat d’atendre estes peticions”. El titular d’Educació avançava que les prioritats en matèria d’infrastructures educatives a tot el territori valencià quedaran paleses en un “mapa educatiu” en el que està treballant la Conselleria.

L’alcalde i president de la Corporació Valenciana destacava que “tenim un objectiu comú, que l’educació siga un dret que puga gaudir-se en plenitud”, assenyalant que “hem trobat una comprensió absoluta en el conseller cap a les nostres reclamacions, algunes de les quals estan pendents des de fa temps, i estem segurs que va a obrir-se una nova etapa d’enteniment entre administracions que va a donar fruits per a Ontinyent”, concloïa Jorge Rodríguez.