Conveni de col·laboració per facilitar l’accés dels malalts d’Alzheimer als serveis de podologia

El passat dimarts dia 22 d’Octubre, a la seu de l’Il·lustre Col·legi de Podòlegs de la Comunitat Valenciana, Alfredo Martínez, president del ICOPCV, Emili Marmaneu Moliner, president de FEVAFA, i Arcadi Soriano, Relacions Institucionals del Col·legi de Podòlegs, han signat el conveni de col·laboració per facilitar l’accés dels malalts d’Alzheimer als serveis de podologia.

Del contacte entre ambdós institucions, va nàixer la idea de realitzar un conveni de col·laboració entre les dos entitats, i arrel del passat dia mundial de la salut mental, l’ICOPCV es compromet amb la iniciativa liderada per l’Aliança per l’Alzheimer per a contribuir a expandir el missatge de necessitat d’una política d’estat al voltant d’aquesta malaltia, informar als ciutadans així com donar a conèixer les seues conseqüències i promoure les accions relacionades amb les seues associacions més properes.

El conveni signat pretén donar una sèrie d’avantatges en quant a tractaments podològics als usuaris de les associacions de familiars i persones amb Alzheimer, per tal de d’apropar els tractaments quiropodològics a aquest sector de la població.

En paraules d’ Alfredo Martínez, “és comú que, per la seua avançada edat, les persones que pateixen Alzheimer, tinguen algun tipus d’afeccions als peus, i el tractament d’estes ve a sumar-se a les elevades despeses que comporta esta malaltia. Per això el ICOPCV signa este conveni que suposa una mostra de recolzament i compromís amb les persones que pateixen esta malaltia”.

Per la seua part, Emili Marmaneu, agraeix “la iniciativa d’aquests professionals, que encara que no son cuidadors directes de les persones amb Alzheimer, s’han preocupat en oferir col·laboració i millorar l’atenció per a la gent amb Alzheimer. Esperem que siga un bon exemple a seguir per altres col·lectius de professionals, l’Alzheimer és una qüestió de tots”.

Ambdós presidents coincideixen i confien en que aquesta iniciativa s’utilitze per a que més col·lectius sanitaris segueixen aquest camí.