‘Cop de CUP’ es presenta a la llibreria La Costera

Aquesta vesprada ha tingut lloc a la Llibreria La Costera de Xàtiva la presentació del llibre ’Cop de CUP. Viatge a l’ànima i a les arrels de les candidatures d’Unitat Popular’.
L’acte ha comptat amb la presència de David Fernàndez, coautor del llibre i diputat al parlament català per la CUP, a més de Maria Josep Martínez, militant de l’Esquerra Independentista de Xàtiva, i Natxo Calatayud, membre de la CUP País Valencià.

Natxo Calatayud
Natxo Calatayud, en un moment de l’acte.

El lector té a les mans una primera aproximació, acurada i en profunditat, sobre la CUP, la Candidatura d’Unitat Popular, com a concepte polític operatiu. Projecte i proposta d’unitat popular com a expressió de la voluntat d’arrelament a la vida municipal i unitat de la pràctica política, diversitat d’aplicacions concretes.

És el primer llibre on parlen i s’interpel·len la història, el present i les alternatives de futur de l’expressió més conscient, audaç i renovadora del municipalisme que veu, en la independència i la transformació social, els eixos indestriables de la lluita de les classes populars als Països Catalans.

La primera obra on afloren les contradiccions internes, els desafiaments externs, els dubtes i les conviccions, la teoria i la pràctica política, els trets personals i la composició col·lectiva d’una organització menuda, però vista ja, per propis i estranys, com un dels fenòmens més trencadors de la política catalana dels últims anys.

Maria Josep Martínez junt a David Fernàndez.
Maria Josep Martínez junt a David Fernàndez.