COR crea una comissió per reduir els costos de la planta de Llanera

La Junta de Govern del Consorci per a la gestió de residus de Pla Zonal X, XI i XII, àrea de gestió 2, reunida a Xàtiva, va aprovar la creació d’una Comissió de Seguiment del Projecte de Gestió de la futura planta de tractament, valorització i eliminació de Llanera de Ranes, que es troba actualment en fase administrativa. A partir de la setmana vinent està previst que s’inicien les reunions d’aquest equip de treball que el seu objectiu se centra a supervisar i reduir al mínim possible els costos de la planta de Llanera de Ranes, però sense minvar les garanties tècniques i ambientals previstes en el projecte.

Per a aconseguir aquest objectiu, la Comissió de Seguiment, assessorada pels tècnics, s’encarregarà de supervisar el seguiment de tot el procediment administratiu, ambiental i urbanístic. A partir d’aquest treball, la Comissió podrà proposar a la Junta de Govern del Consorci les diferents opcions que permeten adequar el projecte dissenyat inicialment a les necessitats actuals de la instal·lació de Llanera de Ranes.

El President del Consorci, Vicente Parra, va destacar “la importància i agilitat d’aquest grup de treball que ens va a permetre millorar el projecte inicial i reduir els costos. L’objectiu del Consorci és que els més de 300.000 ciutadans de l’àrea d’influència tinguen el millor servei en matèria de residus i al menor cost possible”.

La creació d’aquesta Comissió de Seguiment del Projecte de Gestió va ser aprovada pràcticament per unanimitat i va posar de manifest el consens amb el qual el Consorci vol portar avant la gestió del Pla Zonal i el desenvolupament de les instal·lacions previstes. En aquest sentit, la Comissió està formada pel President de l’organisme, Vicente Parra, i sis vocals, tots ells pertanyents a la Junta de Govern i que representen a les diferents comarques i diferents grups polítics com són l’alcalde de Llanera de Ranes, Vicente Sanchís, l’alcalde d’Énguera, Santiago Arévalo, l’alcalde de Moixent, Vicente Dubal, l’alcalde de Palmera, Álvaro Català, el representant de Gandia, Víctor Soler i el representant de Barxeta, Bibiano García.