COR es personarà en el procés judicial sobre l’adjudicació de Llanera de Ranes

  • La decisió s’ha pres en Junta de Govern “en pro del compromís de transparència i bon govern” i permetrà “exercir les accions legals que corresponguen”

La Junta de Govern de COR, reunida aquesta setmana a Xàtiva en sessió ordinària, ha acordat que l’organisme es presente com a part afectada en el procés judicial obert pel jutjat de Primera Instància i Instrucció de Xàtiva sobre l’adjudicació de les instal·lacions de Llanera de Ranes l’any 2009. En el transcurs d’aquesta junta el president de COR, Roger Cerdà, ha explicat que formar part del procés judicial com a part afectada “permetrà a COR tenir accés a tota la informació sobre el procediment d’adjudicació, arribar al final i aclarir tots els punts foscos”.

Així mateix, Roger Cerdà ha assenyalat que aquesta decisió es pren “en pro del compromís de transparència i bon govern” anunciat en la seua presa de possessió com a màxim responsable de l’organisme i destaca que aquesta decisió “permetrà a l’entitat exercir les accions legals que corresponguen”. A partir d’est aquesta decisió, COR inicia el procediment legal necessari per a poder personar-se com a part afectada en aquest procés.

 

COR estudia gestionar en L´Algimia d´Alfara fins a 47.000 tones de brossa

En un altre ordre de temes, la Junta de Govern de COR ha acordat proposar a votació de la pròxima Assemblea General, la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Consorci de Residus C-3/V-1 per al tractament i l’eliminació de fins a 47.000 tones de brossa en les seues instal·lacions de Algimia d´Alfara a partir del pròxim any. En aquest sentit, els responsables de COR han assenyalat que la planta de Algimia “és un excel·lent exemple d’eficiència amb un elevat grau de recuperació i tractament de residus per a aconseguir que arribe a l’abocador el mínim de brossa possible“. cal recordar que COR va acordar recentment que a partir del pròxim any es reduirien, aproximadament a la meitat, les tones de brossa que actualment es porten a la planta de Fontcalent a Alacant. Amb aquest objectiu, COR està en procés de negociacions per a decidir la millor destinació per a la brossa de les cinc comarques tant des del punt de vista ambiental com a econòmic. Finalment, la Junta de Govern de COR ha fixat per al pròxim 7 de gener la data de la pròxima reunió de l’Assemblea General Ordinària de l’entitat.