COR presenta el projecte modificat de l’abocador a la Generalitat

COR ha presentat aquest matí el projecte modificat de l’abocador de Llanera de Ranes davant la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, després d’obtenir ahir la corresponent aprovació per part de la Junta de Govern celebrada a Xàtiva.

Amb aquest tràmit l’administració, inicia el període d’estudi de la documentació lliurada després del qual COR espera s’aprove el Pla Especial i l’Autorització Ambiental Integrada, necessaris per a l’inici de la construcció d’aquest instal·lació que forma part del Pla Zonal de Residus de la Zona X, XI i XII, AG2.

El projecte presentat hui arreplega les modificacions aprovades per COR per a ajustar l’abocador a la realitat econòmica i de producció de residus actuals, per les quals s’ha establert la capacitat final de l’abocador en els 3 milions de m3, enfront dels 4,5 milions de m3 previstos inicialment. A més, COR ha incorporat ja les modificacions sol·licitades per alguns dels organismes consultats sobre el projecte de l’abocador com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, entre uns altres.

Amb tot açò, COR espera aconseguir en els pròxims mesos les corresponents autoritzacions amb l’objectiu de poder iniciar la construcció i la instal·lació el més prompte possible. En aquest sentit, el President de COR, Vicente Parra ha assenyalat que “és necessari acabar amb els abocadors que no compleixen la normativa de tractament i valorització i complir el pla zonal i el Pla Integral de Residus. Quant abans es pose en marxa la instal·lació prevista a Llanera de Ranes abans podrem començar a gestionar els nostres residus de forma autosuficient i complir el criteri de proximitat marcat per la llei”.

Parra també va assenyalar que “les instal·lacions de Llanera de Ranes van a beneficiar a més de 300.000 ciutadans de 5 comarques que tindran una forma més sostenible i eficient de gestionar el seu fem”.