COR signa traslladar part dels seus residus a la seua planta d’Algimia d’Alfara

  • Un ampli nombre de representants de l’Assemblea de COR han realitzat una visita a les instal·lacions de la planta de tractament

El president de COR, Roger Cerdà i el president del Consorci C3/V1 (Palancia Belcaire), Francisco Salt, signaven el dijous el conveni pel qual la Planta d’Algimia d’Alfara (Pla Zonal C3/V1) rebrà fins a 47.000 Tn anuals de residus procendentes de les cinc comarques que conformen el COR. A l’acte, celebrat en les instal·lacions d’Algimia d’Alfara, ha assistit una àmplia representació de l’Assemblea de COR de 30 municipis de les cinc comarques que conformen el Consorci.

L’acord, aprovat per l’Assemblea General de COR el passat 7 de gener, estableix que la planta de tractament, valorització i eliminació d’Algimia d’Alfara acollirà part dels residus de COR durant un període transitori de 48 mesos. El volum màxim autoritzat serà de 47.000 Tn/any, sense que, en cap cas, el total de Tn a tractar en les instal·lacions d’Algímia d’Alfara supere les Tn/any establides de la instal·lació (120.000 Tn/any).

Visita a la planta d’Algimia d’Alfara

Després de la firma, la comitiva ha realitzat una visita didàctica per les instal·lacions, on han pogut comprovar el funcionament de la planta i la seua labor pedagògica, ja que està dissenyada per a albergar diverses activitats de conscienciació i formació mediambiental per a tots els públics.

A més, cal destacar que el complex de valorització i eliminació de Residus Urbans d’Algimia d’Alfara és el més avançat de la Comunitat Valenciana i el segon a Espanya a obtenir el certificat AENOR de Sistema de Gestió Energètica ISO50.001. Amb menys d’un 40% de mitjana dels residus dipositats en abocador, supera àmpliament el límit mínim de rebutjos que estableix el PIR-CV per a les insfraestrcuturas d’aquest tipus, que es situa en el 44%.