Crida a la responsabilitat per conservar el Pacte de Sant Domènec

  • “La paraula que es dóna s’ha de complir”, afirmen des de Xàtiva Unida i Compromís respecte a la decisió de no delegar en Cesca Chapí l’alcaldia en funcions a l’estiu

Miquel Lorente, primer tinent d’alcalde i portaveu de Xàtiva Unida i Cristina Suñer, segona tinent d’alcalde i portaveu de la coalició Compromís, han mostrat la seua desaprovació a la decisió de l’alcalde, Roger Cerdà, de delegar l’alcaldia durant la seua absència estival en un regidor del seu mateix grup.

Concretament, segons el pactat a l’inici de legislatura, aquest tercer estiu es tenia que haver delegat en Cesca Chapí, de Xàtiva Unida, quarta tinent d’alcalde. En canvi, s’ha nomenat al socialista Ignacio Reig com alcalde en funcions.

En paraules al nostre setmanari, Lorente afirma que “el més important és el govern de cada dia però també és vital i fonamental complir amb alló que es pacta”. Des de Xàtiva Unida s’han mostrat “molt decepcionats” amb l’actitud de l’alcalde ja que “quan vam pactar en cap moment vam possar en doubte l’alcaldia del Partit Socialista ja que enteniem que el partit més vota tenia que ostentar l’alcaldía malgrat que la diferència era mínima. Consideren que aquest respecte a la voluntad del poble no ha tingut una resposta recíproca i no s’ha respectat als nostres votants”.

Per la seua part, Cristina Suñer, en un comunicat al web de la coalició, afirma que que l’alcaldia en funcions és un càrrec totalment intranscendent i merament representatiu però, tot i aixó, es qualifica la decisió de “desencertada” perquè suposa una falta a la paraula i per no haver-la comentada prèviament amb els seus socis de govern ni donar cap explicació al respecte.

Des de Xàtiva Unida han agraït al secretari local de Compromís, Eliseo Oviedo, i a l’executiva de la coalició el seu recolzament i la seua postura d’estar en contra “d’aquestes actituts personalistes i d’actuació unilateral”. “La paraula que es dona s’ha de complir”, afirmen.