Crítiques des de Compromís a la adjudicació de la direcció artística de “Nits al Castell”

El regidor de Compromís Xàtiva, Joanjo Garcia Terol, ha lamentat que, un any més, s’adjudique la “direcció artística” de les Nits al Castell a l’empresa ‘Obvio Producciones’ per 12.100 euros de les butxaques de totes les xativines i xativins, per a fer unes tasques que “es podrien fer des de la regidoria, i que segur que no tenen eixe cost”. Cal recordar que el festival té un cost de 148.000 euros, i que a pesar que es demanen subvencions, que també ixen de la butxaca dels contribuents, l’Ajuntament posa 40.000 euros del pressupost municipal.

A més, dels 148.000 euros que costa el festival, només s’ha pressupostat un ingrés de 11.000 euros, per la qual cosa entre Diputació, Agència Valenciana de Turisme, Conselleria i Ajuntament, posen 137.000 euros. Aquests 11.000 euros suposa que només es pensen vendre unes 900 entrades, pel que la resta, fins arribar a unes 2400, segons l’opinió del regidor de Compromís, “es pensen regalar, com tots els anys, als amiguets de l’alcalde i els seus regidors o a totes les persones que s’acosten a l’Ajuntament a canvi de saber que els demanaran el vot personalment en les pròximes eleccions”.

El regidor de Compromís també ha recordat que la mateixa persona, Juan Antonio Ramírez, porta any rere any organitzant el festival, primer cobrant tot el cost de l’Ajuntament i ara, després de diverses denúncies per irregularitats, només per l’organització.