David Albelda: “Afrontem la promoció sense cap pressió, és un èxit estar ací”

Demà a les 20 hores l’Atzeneta UE afronta la semifinal del playoff d’ascens a 2aB davant l’UD Alzira, en un format de competició exprés com a conseqüència de la crisi sanitària. El partit es disputarà a El Collao d’Alcoi i el guanyador es veurà les cares el proper dissabte 25 en la final que es disputarà a La Nucía contra qui s’impose en el duel entre l’Alcoyano i l’Intercity, eliminatòria que es juga aquesta vesprada. David Albelda, entrenador de l’Atzeneta, ens conta com prepara l’eliminatòria.

Quin està sent el balanç global d’aquesta primera experiència a l’Atzeneta?

A nivell personal està sent una molt bona experiència. Ha estat una temporada amb un inici complicat, amb mals resultats i on l’equip ha anat de menys a més. La nostra plantilla estava feta per estar en llocs de promoció i ho hem aconseguit. És un èxit per a un poble de 1.000 habitants estar en aquest playoff juntament amb històrics com l’Alcoyano o l’Alzira.

L’aturada per la COVID-19 arribava amb un Atzeneta llançat cap als primers llocs. Li afectarà a l’hora de tornar a competir?

Afectarà a tots els equips. Estem en un escenari desconegut, amb un format d’eliminatòria on ens ho juguem tot a una carta, i pense que no és qüestió de veure quina plantilla és millor. Els jugadors venen d’estar tres mesos sense competir i és una situació molt atípica on per molt que s’estiga entrenant més d’un mes, els jugadors no van a donar el seu millor rendiment. Va a estar tot molt igualat.

Aquesta setmana l’equip s’està preparant a Oliva. Com s’afronta aquesta promoció?

Amb les nostres limitacions. Respecte a equips com l’Alcoyano o l’Alzira és evident que tenim menys mitjans. Per exemple, anem a jugar l’eliminatòria en un camp d’herba natural, cosa que no ens beneficia perquè els rivals tenen els seus estadis d’herba natural i el nostre no. Estem intentant acoplar-nos a les circumstàncies i el club està fent un gran esforç.

Com han tornat el jugadors?

Els estem veient molt bé. Hem fet valoracions individuals de paràmetres com el pes o el percentatge de grassa, i han arribat en perfectes condicions. Han ficat molt de la seua part durant els dies de confinament per afrontar aquest playoff en bon estat. Però, com dic, són moltes les incògnites que queden obertes i, com parlàvem abans, per molt bé que arribem físicament no sabem què ens anem a trobar durant el partit, ja que són moltes les setmanes sense competir.

A un partit pot passar qualsevol cosa, però es tracta d’una eliminatòria condicionada ja que en cas d’empat s’atorgarà la victòria a aquell equip millor classificat en la lliga regular, en aquest cas l’Alzira per quedar segon (l’Atzenera és tercer).

És incomprensible. És una condició que ha ficat la Federació únicament per a la Tercera Divisió. Cal recordar que no s’han disputat 10 jornades on haguera pogut haver qualsevol variació en la classificació. És difícil d’entendre que no hi haja pròrroga o penals en cas d’empat i que açò sols afecte a la nostra categoria.

La semifinal és contra l’UD Alzira, equip que coneixes bé.

L’Alzira és un equip fet a mida, molt treballat, que l’any passat va fer els deures abans que ningú tancant la plantilla molt prompte. Han fet un bon treball en els despatxos i en el terreny de joc i va a ser molt complicat. Però nosaltres ens hem de veure en nosaltres mateix i intentar donar el millor rendiment. Anem sense cap tipus de pressió, sabent que ja és un èxit estar en promoció. Volem esgotar les opcions per a passar aquest primer partit i disputar una final on veuríem de què som capaços.