De Bruno Lomas a Nino Bravo

El Muvim, del 28 de novembre al 2 de març, es pot visitar l’exposició “De Bruno Lomas a Nino Bravo. Ídols pop”. Ídols Pop inclou un llarg recorregut per la cultura juvenil, que va tenir el seu inici amb el rock-and-roll d’Elvis Presley, va seguir amb el twist i el naixement de les discoteques i va tenir el seu moment d’esplendor amb l’aparició del fenòmens dels Beatles. Referents iconogràfics que van tenir en tot el món la seua plasmació nacional amb una variada gamma d’ídols pop.

Si Gran Bretanya va tenir el seu Elvis local a Cliff Richard i França en Johnny Hallyday, l’Espanya va tenir una desena de mites juvenils, els pioners que van néixer a Madrid, Barcelona i València, encapçalats per Bruno Lomas i el Dúo Dinámico. Miguel Ríos, els Pekenikes i els Mustang van compartir la fama amb els valencians els Pantalons Azules, Tina i Tesa i los Huracanes, com a màximes figures del rock-and-roll i els seguidors de la invasió britànica.

Mentre Raimon revolucionava la “Nova cançó” al començament dels anys 60, Juan Bau, Juan Camacho, Camilo Sesto i Nino Bravo s’iniciaven com roquers i evolucionaven fins esdevenir els millors cantants solistes de la cançó melòdica espanyola, acaparant les llistes d’èxits nacionals dels anys 70 amb temes que encara hui es recorda.