De Falles a Setmana Santa

Amb la resaca de les falles encara al carrer, es reprenen les processons de la Setmana Santa xativina. Així, aquesta nit a les 22:30 hores se celebrarà el Solemne Viacrucis organitzat per la Germandat de Confraries de Xàtiva amb l’acompanyament de la Imatge del Santíssim Crist de la Palma des de l’església de Sant Francesc seguint per Sant Francisco, Bassa, Trobat, Botigues, Mercat i Pi, tornant a l’església de Sant Francesc. Seguidament, la Imatge del Santíssim Crist de la Palma tornarà fins a casa del clavari Manuel Escrivá, en l’Albereda Jaume I número 62.

Una vegada finalitze el Viacrucis, al voltant de les 00:45 hores, la Confraria del Santíssim Crist de la Flagel·lació ‘Senyor de la Columna’ celebrarà l’acte de penitència ‘Trasllade de les Creus’ eixint des del carrer José Carchano número 10 i seguint per Corretgeria, Calixto III, Noguera, Mercat, Botigues, Trobat, Canonge Cebrián, Sant Francesc i Montcada fins a portal del Lleó número 8, domicili del clavari salient, Miguel Ángel García-Chamón.

El Jueves de Passió tindrà lloc la inauguració i lliurament de premis de la XII Exposició de Fotografia de Setmana Santa organitzada per la Germanor de Confraries en la Casa de Cultura de Xàtiva a dos quarts de nou de la vesprada. La mostra estrà oberta fins al 14 d’abril.

Ja a la nit tindrà lloc el trasllat processional de la Imatge de clavaris del Santíssim Crist de l’Expiració ‘El Cadell’ a 22:30 hores, una de les processons més seguida de la Setmana Santa a causa del característic ball dels portadors de la Confraria de ‘El Cachorro’. Quant a l’itinerari, s’eixirà des d’Arquitecte Conca número 6, domicili de la clavariessa salient, Almudena Quesada, seguint per Aben Ferro, Mèdic Lluís Alcanyís, Antoni Canals, Pintor Tudela, Argenetería, Sant Jaume, Taquígraf Martí, Españoleto i carrer i plaça Sant Jordi fins al carrer Blanc número 89, domicili del clavari entrant, Francisco Ruiz. Acompanyarà la banda de la Societat Musical de Banyeres de Mariola.

Finalment, el Divendres de Passió se celebrarà a les 22:30 hores el trasllat processional de la Imatge de Clavaris de La nostra Senyora dels Dolors ‘La Dolorosa’ des del carrer Acadèmic Maravall número 3, domicili de la clavariessa salient, María Carmen Martí. Se seguirà per Baixada del Carme, portal del Lleó, Montcada, Sant Francesc, Bassa, Hostals, Sant Jaume, portal de la Granja, Reina, Conde Urgel i Abú Masaifa fins al número 8 del carrer Beat Inés, domicili del clavari entrant, Ramón Calatayud. Acompanyarà ‘La Primitiva Setabense’.

D’altra banda, la Germandat de Confraries de Xàtiva ha volgut aprofitar la seua presència en les xarxes socials per a convocar un concurs de fotografia a través de Facebook. Els interessats a participar hauran d’enviar les seues fotos de la Setmana Santa local a hermandadxativa@gmail.com. Una vegada rebudes es pujaran en la pàgina de Facebook de la GermandAat de Confraries de Xàtiva i la que més ‘Me Gusta’ haja aconseguit rebrà un obsequi.

Així mateix els veïns i visitants que vulguen comentar la Setmana Santa de Xàtiva en Twitter ho podran fer utilitzant l’etiqueta #semanasantaxativa.