DecideiXàtiva rep una subvenció de 5.000 euros de la Conselleria

  • El projecte de pressupostos participatius de l’Ajuntament de Xàtiva ha comptat amb una de les majors puntuacions 

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha concedit una subvenció a l’Ajuntament de Xàtiva pel projecte de pressupostos participatius decideiXàtiva. Es tracta d’una ajuda de 5.000 euros per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació pública des de les entitats locals. La proposta presentada des de la Regidoria de Participació Ciutadana ha comptat amb una de les màximes puntuacions de la Comunitat Valenciana.

La quantia de la subvenció representa el màxim que ofereix aquesta convocatòria. En concret, l’Ajuntament va sol·licitar la subvenció de la modalitat I d’aquesta convocatòria que té com a objecte el foment de la participació i l’enfortiment associatiu. En aquesta modalitat, els aspectes del projecte tinguts en compte per part de la conselleria han estat  la qualitat tècnica, la planificació de processos de participació, la transversalitat i treball interdepartamental municipal, l’avaluació i seguiment als beneficiaris i l’impacte poblacional. Aspectes tots ells on Xàtiva ha aconseguit unes molt bones puntuacions.

Per a Miquel Alcocel, regidor de Participació Ciutadana, “és una molt bona notícia  que des d’altres estaments de l’administració pública, com és l’autonòmica, ens reconeguen la feina feta fins ara.” En opinió del regidor, “Xàtiva comença a ser referent en polítiques de participació ciutadana. Aquesta subvenció concedida és una mostra i ens encoratja a seguir aprofundint en una democràcia on no sols l’equip de govern decideix els canvis necessaris a la nostra ciutat”.

Des del mes de juliol s’ha iniciat la fase d’avaluació i seguiment del decideiXàtiva’17 amb l’elaboració d’una enquesta valorativa on es pretén recollir l’opinió de la ciutadania en general (a la web participa.xativa.es), la realització de diferents grups de discussió integrats per ciutadans i entrevistes individuals a agents protagonistes del procés participatiu. Aquesta fase conclourà al mes d’octubre amb una jornada de treball ciutadà on s’iniciarà el projecte de pressupostos participatius de 2018.