Decretada l’Emergència nivell 0 en la Costera i la Vall d’Albaida

  • A Ontinyent és treballa per netejar de neu les principals vies mentre que municipis com Albaida, Moixent o la Font de la Figuera estan incomunicats

El Centre de Coordinació d’Emergències ha establit Emergència Situació 0 per nevades en la Costera i la Vall d’Albaida.

A hores d’ara estan incomunicats per la neu els municipis de la Font de la Figuera i Moixent. A Albaida l’Ajuntament ha informat que totes les eixides estan tallades. Hi ha neu, també, a municipis com Vallada i Énguera.

La Diputació de València confirma que en aquests moments hi ha 10 trams tallats a la zona: CV-584 d’Énguera a Benali; CV-589 des de Moixent fins a la CV-590, tram des del pk 6 fins al final; CV-651 des de Moixent fins a Aielo de Malferit; CV-654, des de la CV-652 fins a Fontanars; CV-655, des de Fontanars fins al Pou Clar d’Ontinyent; CV-656, des de Fontanars fins a l’A-31; CV-657, des de Fontanars fins a Beneixama; CV-665, des d’Ontinyent fins a la CV-651; CV-794, des de Bocairent fins a Alcoi per la Serra de Mariola.

Durant el matí Rodalia RENFE ha interromput el servei de trens entre València i Alcoi i la DGT ha informat del tancament en tots dos sentits de l’A7, a l’altura de l’accés al túnel de l’Olleria. 

A les 5.30 hores del matí la neu arribava a Ontinyent on en aquestes moments es treballa per a netejar les vies principals i des de l’Ajuntament demanen no agafar el cotxe. En la capital de la Vall d’Albaida s’ha suspés el bus urbà per seguretat. L’Alcalde Jorge Rodríguez recomana no eixir de casa i, si es fa, evitar anar per baix dels arbres per risc de caiguda de rames pel pes de la neu.

Des del Departament de Salut recorden alguns centres sanitaris es troben afectats quant a les seues possibilitats assistencials al no poder accedir la totalitat dels seus professionals als centres i es demana acudir sols en cas d’urgència. A la Costera els centres afectats són els de la Font de la Figuera, Moixent i Vallada. En la Canal de Navarres es recomana que per a les urgències es recórrega als centres de salut amb Atenció Continuada CAP de  Navarrés, Chella i Énguera. A la Vall d’Albaida, també a causa de la dificultats d’accés, queden operatius per a urgències els centres de salut capçalera de zona bàsica d’Ontinyent, Bocairent i Albaida.

A Canals la Policia Local ha informat que, per precaució i davant la crescuda del riu, s’han tallat a la circulació el Camí de les Moles, el Barranc del Soldat i el Camí d’Annauir i tots els parcs estan tancats per la previsió de fort vent.

S’han suspés les classes a municipis com Albaida, Agullent, l’Alcúdia de Crespins, Canals, la Font de la Figuera, Novetlè, Montesa, Navarrés, la Llosa de Ranes, Moixent, Ontinyent i Xàtiva. A la capital de la Costera el Castell romandrà tancat fins que finalitze l’alerta per pluja i vent.

El Consorci per la Gestió de Residus (COR) ha comunicat que els ecoparcs fixos d’Ontinyent, Fontanars dels Alforins i Vallada no obriran hui.

Tota la Comunitat Valenciana té avís roig per intenses nevades que deixaran una acumulació de 40 centímetres en 24 hores en punts de l’interior d’Alacant, interior nord de Castelló i interior sud de València, segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que adverteix que les fortes nevades poden caure en qualsevol zona.