Delegats d’UGT del sector del Manipulat de Cítrics participen en l’assemblea comarcal

La Sala Miguel Juan de la seu d’UGT a Alzira va acollir a més d’un centenar de delegades i delegats del sector del manipulat de cítrics, fruites i hortalisses per a conèixer els detalls del seu conveni col·lectiu.

En l’assemblea van participar Pepe Esteve, Secretari General de la Unió Comarcal en La Ribera Alta, La Costera i La Canal de Navarrés, Raül Roselló, Secretari General de la Unió Comarcal en La Ribera Baixa, La Safor i La Vall d’Albaida, Rosa Benítez, Secretària d’Acció Sindical de FITAG UGT PV, Manolo Bono, Secretari del sector del Manipulat i Agrari de la FITAG UGT PV, així com Robert Barberà, Secretari General del Sindicat Comarcal de FITAG UGT de la Ribera Alta, La Costera i La Canal de Navarrés.

IMG_2046-1024x682Aquest conveni, signat en solitari per UGT igual que el del 2003, on es va aconseguir la igualtat salarial entre sexes, aconsegueix continuar amb els drets i garanties del treball de totes les treballadores i treballadors del sector.

Amb la gran problemàtica de perdre tot el text del conveni el pròxim dia 8 de juliol, i davant el perjudici que suposaria l’aplicació de la reforma laboral del govern del Partit Popular empresa per empresa, La Federació d’Indústria i Treballadors Agraris de la UGT-PV (FITAG-UGT-PV) ha aconseguit, gràcies a la seua signatura en solitari, la continuïtat del millor conveni en tota Espanya de manipulat de cítrics, que suposa la cobertura legal de quasi 100.000 treballadores i treballadors de la Comunitat Valenciana. Segons han explicat representants d’aquest sindicat a Alzira davant diverses desenes de treballadores del sector

Aquest conveni regula, limita i millora la flexibilitat de jornada establida per la reforma laboral i, a més, manté intacte el cor del conveni, l’ordre de crida al treball dels fixos discontinus, el salari en jornada incompleta i la figura del treballador o treballadores eventual preferent, així com el manteniment de drets socials històrics com les visites al metge, pròpies i d’acompanyament. A més, es contemplen permisos no retribuïts per assumptes propis i excedències per qüestions familiars.

Per al Secretari del Sector Agrari i del Manipulat Hortofrutícola de FITAG-UGT-PV, Manolo Bono, el sindicat “ha apostat per mantenir l’essència i els pilars bàsics del conveni, ja que de no haver arribat a cap acord la reforma laboral haguera picat literalment als treballadors d’aquest sector”.

En aquest sentit, UGT “ha aconseguit mantenir drets i, sobretot, mantenir el salari dels treballadors i treballadores i incrementar-ho, així com que el personal laboral tinga un conveni amb drets i garanties, que en cas de no haver-ho signat la reforma laboral l’haguera tirat al trast”.

A més, es mantenen les reduccions de jornada per guarda legal fins als 9 anys del menor, i en cas de familiar amb discapacitat o per raons de malaltia. El permís de lactància de quinze dies es manté, així com la possibilitat de canvi de torn per a les treballadores embarassades. Es manté també el complement d’antiguitat i el reconeixement per a les persones que ho hagueren generat i, finalment, es pacta un increment per a la campanya 2013-14 d’un 0,5% i per als dos següents d’un 0,8%.