Denúncia i repulsa davant els gestos feixistes a les festes de Canals

Compromís i PSPV han emes diversos comunicats per denunciar i mostrar la seua repulsa pels fets esdevinguts al Casino Gran de Canals el dia del Parells, últim de les passades festes patronals, i que es poden veure en un vídeo que ha circulat per les xarxes socials. En el citat vídeo es pot veure com un grup de persones posen a l’estil franquista amb el braç en alt, mentre sona l’himne nacional. Aquests fets van ocórrer en el mateix lloc, recorden, on es fa un acte tan especial com és “el primer Vitol” dels festers de l’any vinent.

Els socialistes de Canals, lamenten que aquest fet “pose una nota negativa” a les Festes en honor a Sant Antoni del 2016, que han estat, afirmen, “un complet èxit quant a la seua organització per part dels Festers i participació ciutadana”. També que aquests fets no tenen res a veure amb els festers, com alguna publicació ha fet erròniament.

Els socialistes, conclouen, “continuaran treballant per transmetre la veritable imatge de Canals que és un poble obert, solidari i amant de les seues tradicions, bolcat en el respecte democràtic i allunyat de la intolerància que caracteritza tota manifestació feixista”.

Per la seua part, Compromís ha mostrat la seua “repulsa més enèrgica davant de les actuacions d’algunes persones que durant les festes patronals de Sant Antoni han atemptat contra els valors democràtics i polítics del nostre poble”.

“Ens dolen i ens indignen totes les actituds que vulneren de qualsevol manera els valors de la democràcia. Peròaquesta indignaciós’accentua quan aquestes es produeixen a casa nostra.  Hem de continuar per tant en la nostra tasca de lluitar des de les institucions i amb el suport de la ciutadania per aconseguir eliminar de la nostra societat qualsevol besllum, per mínim que siga, de violència i intolerància democràtica. En eixe sentit, el grup de persones que conformem Compromís per Canals volem donar una passa més enllài aprotifem per fer encoratjar la ciutadania a perdre la por a denunciar estos tipus de situacions.  Peròvolem aprofitar de manera especial este comunicat per posar de manifest la necessitat de mesures més contundents i recursos per a lluitar contra l’estigma que suposen els símbols i mostres feixistes. Es tracta d’un problema de la societat que hem de combatre intensament des de les administracions i els grups socials i polítics. Entre totes i tots, aturem el feixisme!”, afirmen des del col·lectiu.