Derbi entre un campió contra un candidat ferm a la promoció

  • La Murta acull un duel marcat per la rivalitat i per la bona temporada dels equips de Xàtiva i Ontinyent

La Murta rep aquest diumenge a les 18 hores un nou duel entre l’Olímpic i l’Ontinyent CF. L’última temporada que el va viure aquest escenari va ser amb tots dos equips en segona B. Ara, en tercera, s’enfronten dos equips situats en la part alta de la promoció. L’ Olímpic no va fallar davant el Novelda i en la primera oportunitat que va tenir es va proclamar campió de lliga. L’Ontinyent, pel contrari, ha perdut els dos últims partits i encara que molt a prop, encara no té la promoció assegurada, el que pot aconseguir aquest diumenge. Aquest serà l’últim partit de lliga en la Murta de la temporada, abans de començar els encontres de la promoció d’ascens. S’espera el tradicional corredor del rival als campions de lliga i també aqueix homenatge dels aficionats socarrats.

A l’equip de Xàtiva hi ha dues baixes: Escobar, que es perdrà el seu primer partit per acumulació de targetes, i Fran Momparler per lesió. També hi ha una alta, la de “Polaco”, nou fitxatge confirmat aquesta setmana per suplir la baixa per lesió de llarga durada de Banegas, que entrarà segur en la convocatòria.

El partit pot venir marcat per la situació diferent dels dos equips: un ja fet els deures i té en ment la promoció d’ascens, i un altre al que li queda encara una mica per a aconseguir-ho.

En la prèvia de l’encontre Jero López, entrenador del conjunt xativí, ha assegurat que la intenció és mantenir el nivell competitiu que ha demostrat l’equip durant tota la temporada i que no vol “alterar” de manera alguna el desenllaç final perquè es vol fer valdre la “professionalitat” de la plantilla i del cos tècnic. Amb  tot, a més de l’entrada de “Polaco” i l’absència d’Escobar, és possible algun canvi en l’onze respecte al seu equip tipus.

L’Ontinyent CF vol fer un bon partit en la Murta i sumar els punts necessaris per a assegurar-se la promoció d’ascens a la segona divisió B per tercer any consecutiu. L’entrenador, Miguel Ángel Mullor, tornarà a un camp on va triomfar com a jugador i a una banqueta per a la qual ha sigut moltes vegades candidat. Podrà comptar amb tots els jugadors de la plantilla a excepció de Edu Mesas, que encara que entrena amb el grup no està en condicions d’entrar en l’equip titular, i de Félix Ledesma, amb permís del club per a absentar-se per assumptes personals. Qui no podrà enfrontar-se al seu ex equip és Rafeta, sancionat per acumulació de targetes. Els de la Vall d’Albaida van a eixir amb la intenció de ser fidel al seu estil de joc. S’espera un partit molt viu, intens i amb moltes aproximacions a les àrees. Una vegada aconseguit el títol de campió del grup de manera matemàtica s’espera que el rival “afluixe” i que siga menys intens que en altres partits. L’equip d’Ontinyent ha perdut els seus últims dos partits. Ara vol ser el segon equip que guanye a l’Olímpic en la Murta tan sols aconseguit per l’Orihuela. Jugarà possiblement el xativí Francesc. 

S’espera una destacada assistència d’aficionats doncs hi ha hagut durant la setmana un bon ritme de venda d’entrades anticipades. El club xativí ha proporcionat entrades a 10 euros. 

En l’última jornada, partit que no va defraudar entre l’Ontinyent i l’Orihuela. El conjunt dirigit per Miguel Ángel Mullor va posar el criteri i la possessió del joc, a més de gaudir de les millors ocasions, però un gol de Rubén Moreno de falta directa en el segon temps va dictar sentència encara que els visitants van haver d’acabar amb 10 homes per l’expulsió de Nacho Porcar. Un equip, el de Machuca, que va saber fregar el límit del reglament davant la permissivitat del col·legiat, que va perdonar clares amonestacions. Cristo, Francesc o Alberto Abengózar van gaudir de les millors ocasions, tant per a posar l’equip per davant com per a empatar després. Els d’Ontinyent es mantenen en la tercera posició sense  haver pogut aprofitar la burxada de l’Alzira a casa (0-0), i es troben empatats a punts amb el Castelló, que va remuntar al Villarreal C en Castalia. 

El partit estarà dirigit per Jaime Joaquín Moltó Egea. L’encontre ha sigut declarat Dia del Club. Les entrades s’han venut a Xàtiva de manera anticipada a 5 euros para abonats i 10 euros per a públic en general. Demà, en taquilla, el preu per a públic en general serà de 15 euros.