“Des de l’Ajuntament de Canals hem destinat una primera aportació de 74.000 euros en ajudes socials directes per a fer front a la crisi”

Aquesta setmana hem visitat l’Ajuntament de Canals per conéixer de la mà de la seua alcaldessa Mai Castells com s’han desenvolupat aquests mesos de crisi sanitària al municipi.

Com s’ha viscut la crisi sanitària provocada per la COVID-19?

L’arribada de la COVID-19 ha estat una situació nouvinguda. Ens va pillar totalment desprevinguts. Des del primer moment vam intentar unificar tots els esforços per intentar fer-ho el millor possible amb la intenció de donar-ho tot i protegir a les 15.000 persones que viuen a Canals.

El més complicat van ser els primers moments?

Amb responsabilitat i amb certa impotència perquè la situació era nova i canviant Es parlava que hi havien alguns casos a Canals i des del Departament no ens podien oferir certa informació sanitària en els primers períodes de l’Estat d’Alarma. No volíem saber noms i cognoms, sols volíem saber quants casos teníem per intentar actua el millor possible. Ara sabem que la nostra zona va estar de les més controlades, però en eixos moments ho vivíem amb angoixa.

Com es va treballar i quines primeres mesures es van implementar?

Hem treballat en equip comptant amb tots els membres tant de l’equip de govern com de l’oposició. Aquesta era una situació on totes les forces havíem d’estar unides i on no es devia traure un rèdit polític. Hem tingut reunions setmanals tant amb l’equip de govern com amb els portaveus de l’oposició per a treballar de com afrontar aquesta situació, aportant totes i tots el seu punt de vista. Comptem amb una molt potent plataforma electrònica que ens ha permés que l’Ajuntament seguira funcionant sense crear cap caos. Hem tingut un 100% de treballadors administratius treballant des de casa, hem pogut fer plenaris, comissions informatives i sempre han hagut dos membres de l’equip de govern presencialment a l’Ajuntament. També hem oferit serveis mínims com Serveis Socials o la Brigada, no es van aturar en cap moment. Vam impulsar un servei d’atenció psicològica i un de comandes de productes de primera necessitat per a veïns i veïnes de risc. Han estat mesures amb una gran acollida. També hem fet una gran tasca a nivell comunicatiu, informant en tot moment a les xarxes socials municipals.

Amb els canvis de fases, arribava la reobertura de comerços, bars i restaurants. Com es va desenvolupar?

També ací era el moment d’estar amb la gent que més ho necessitava. Vam mantindre les peticions d’espai que s’havien demanat a principi d’any i hem eliminat la taxa d’ocupació de via pública fins al mes de març de 2021. És el moment de ressorgir i hem de donar totes les facilitats. Ho hem fet també amb els comerços.

Com es tractarà de pal·liar els efectes econòmics derivats d’aquesta crisis sanitària?

El pressupost de 2020 estava molt avançat però amb l’arribada de la COVID-19 vam considerar que el millor era prorrogar el de 2019, encarant els diners a dues partides essencials: Promoció Socioeconòmica i Serveis Socials, on en aquesta última els usuaris i usuàries s’han incrementat aquests mesos i la regidora Vero Ferri ha centrat el seu treball. Es va redactar un paquet de mesures d’ajudes socials amb la col·laboració de l’oposició. Hem de ser ara més generosos que mai i els diners han d’anar on més es necessiten. Des de l’Ajuntament de Canals hem destinat una primera aportació de 74.000 euros en ajudes socials directes per a fer front a la crisi.

El de Canals és un dels primers ajuntaments en impulsar el sector cultural.

Efectivament, el regidor Miquel Alventosa té una gran sensibilitat per aquest tema i ha estat treballant en aquest sentit. Pense que hem de reactivar també aquest sector que per aquesta situació s’ha quedat a casa i està tenint poc de treball. Una ajuda que no sols arriba a la gent de la cultura, sinó també dinamitza l’hostaleria local. El tema cultural no l’hem deixat de banda durant el confinament, ja que vam posar les nostres xarxes a disposició dels veïns i veïnes, i vam tindre l’actuació d’alguns d’ells.

Fa unes setmanes es presentava l’estrena d’un musical amb segell canalí.

Hem donat l’opció a que un musical com “La Bella y la Bestia” realitze la seua estrena nacional a Canals. Serà el proper 19 de juliol i es tracta d’una producció canalina, amb la productora Eventime Teatre de Mario Sancho, amb Paula Llorenç que va adaptar l’obra i amb actors valencians. Les entrades estaran disponibles a partir del 6 de juliol en agendacanals.com. Hi haurà dues actuacions, una de matí i altra de vesprada, i s’estudia l’opció de realitzar una tercera sessió.

Altra proposta cultural que, en aquest cas, hem conegut aquesta setmana és “El Pati”.

Des de la Regidoria de Cultura es tenia l’objectiu de reprogramar totes aquelles activitats culturals que van haver de cancel·lar-se al llarg de l’Estat d’Alarma. Gaudirem de cinc caps de setmana d’activitats lúdiques i culturals del 10 de juliol fins al 9 d’agost, amb entrada gratuïta. Es respectaran totes aquelles mesures d’higiene, com la desinfecció de mans i peus, l’obligatorietat de mascareta, es mesurarà la temperatura, hi haurà distància de seguretat entre cadires, un aforament reduït i la recomanació d’assistir amb temps per evitar aglomeracions. La iniciativa es desenvoluparà al pati del CEIP José Mollà, un lloc ampli i a l’aire lliure on tot el món que vulga assistir tindrà cabuda.

Hi haurà Fira de Setembre aquest any?

Podem avançar que no tindrem la Fira de Setembre com la coneguem però sí anem a celebrar una “fira alternativa”, amb una gran varietat d’actes i sempre complint i seguint la normativa que se’ns dicte per part de les autoritats sanitàries. Som conscients que la situació que estem vivint és molt canviant i que no es podran realitzar actes multitudinaris com les disfresses o les paelles, però ens adaptarem a allò que sí que es puga realitzar. És una oportunitat per revitalitzar el teixit comercial i cultural que no hem de deixar escapar. La regidora Celia Bononad ha fet una gran tasca en aquest sentit i és veritat que si a açò li sumem el problemes que vam tindre l’any passat amb la DANA, encara no hem tingut la possibilitat de realitzar una Fira de Setembre com té en ment aquest equip de govern.

Finalment Canals disposarà d’Escola d’Estiu.

Volíem comptar aquest estiu amb una aposta recreativa per als nostres xiquets i xiquetes que han estat tant de temps confinats i que es mereixen eixa tornada a l’esplai i el retrobament amb els seus companys i companyes. També per a les famílies amb els seus membres treballant, per poder conciliar la feina amb les vacances escolars. S’han oferit enguany 80 places (habitualment s’oferien al voltant de 160) i s’han cobert al voltant de 60. Se celebrarà des de dilluns al CEIP José Mollà i s’han plantejat activitats, entre d’altres, en valors i educació mediambiental: mobilitat sostenible, reciclatge, reutilització… És un lloc on passar-ho bé però també volem educar amb valors. Es comptarà amb totes les mesures de seguretat i higiene.

Aquesta setmana també s’ha obert la piscina municipal. En quines condicions ho ha fet?

El regidor Vicent Tornero ha lluitat moltíssim per que siga possible la seua obertura. Molta gent enguany no tindrà la possibilitat d’anar de vacances, o no disposa d’una segona residència i era necessari donar aquest servei. S’ha reduït l’aforament al 50% (al voltant de 190 persones), hi ha dos torns d’accés, un de matí de 10 a 14.45 hores i altre de 15.15 fins les 20 hores. En la franja entre mig es desinfecten els espais de la piscina i els vestidors. Hi ha una reducció important en el preu, 1 euro per torn, i no hem realitzat abonament perquè no sabem què va a passar les properes setmanes. Com tots els anys hi ha cursos, enguany amb reducció de matrícula i de número de participants. Els tiquets es poden comprar o reservar al lloc web esport.canals.es, fet que recomanem per evitar aglomeracions a l’entrada.

Està satisfeta amb la resposta ciutadana d’aquests mesos?

Malgrat que han estat temps difícils i les primeres setmanes van estar complicades de gestionar a tots els àmbits, en línies generals podem dir que estem satisfetes amb la resposta de la ciutadania. Volem donar les gràcies a l’empresa de neteja, a les agricultores que han desinfectat els nostres carrers, a les forces de seguretat, a la gent dels comerços, al personal sanitari, als treballadors i treballadores de l’Ajuntament i, en definitiva, a tota la gent que ha complit amb la normativa establerta.

Per últim, llançar un missatge a la ciutadania de precaució.

La realitat és la que és: el virus està al carrer. Apel·le a la responsabilitat cívica, hem de seguir fent els deures, hem de seguir fent cas al que ens diuen les autoritats sanitàries. Fins que no hi haja una vacuna o un medicament retroviral aquesta situació no s’eradicarà.