Desarticulen una organització assentada a Xàtiva dedicada als robatoris amb violència

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han desarticulat una organització criminal dedicada al robatori amb força en establiments i robatoris amb intimidació amb armes de foc, detenint onze persones, vuit homes d’entre 20 i 68 anys i dues dones de 19 i 22, tots ells d’origen espanyol. Igualment s’ha detingut un menor espanyol de 15 anys. Les investigacions es van iniciar de forma conjunta a mitjans del mes de maig, sobre un grup de persones assentats a Xàtiva, que s’estarien dedicant a la comissió de robatoris amb força pel mètode de l’allunatge, principalment en bars d’aquesta localitat i poblacions limítrofes, utilitzant vehicles prèviament sostrets.

El 19 de maig es va produir una temptativa de robatori amb intimidació amb arma de foc en un establiment comercial de Xàtiva, per part de quatre homes encaputxats, utilitzant un vehicle que prèviament havien sostret a Almansa. Immediatament després, amb aquest mateix vehicle es van perpetrar dos atracaments, en estacions de servei de Villanueva de Castelló i Beneixida.

Els agents van identificar un dels ocupants del vehicle, i continuant amb les investigacions, van descobrir que es tractava d’un grup compost per diverses persones, que es dedicarien als robatoris amb força en domicilis, xalets i bars, així com als robatoris amb violència en establiments comercials, utilitzant per a això vehicles prèviament sostrets.

El 30 de juliol, agents de la Guàrdia Civil van arrestar dos membres de l’organització, quan acabaven de cometre un robatori en un bar de Caudete i un altre en un estanc de la Font de la Figuera. Per cometre aquests fets, van utilitzar un vehicle que prèviament havien sostret a Manises, amenaçant al seu propietari amb un ganivet. En el moment de la detenció, se’ls va intervenir gran quantitat de monedes i de paquets de tabac.

Com a conseqüència de les investigacions, es va identificar a la resta dels integrants del grup, realitzant un total d’onze detencions, imputant-los nou robatoris amb violència, nou robatoris amb força, set robatoris de vehicles, tinença il·lícita d’armes i pertinença a grup criminal, esclarint 27 fets delictius. En els registres domiciliaris duts a terme, s’han intervingut multitud de telèfons mòbils, una pistola detonadora, una pistola antiga amb canons superposats, una navalla, un martell de punta de vidre per fracturar vidres i munició detonadora, entre altres efectes. Els detinguts, tots amb antecedents policials, van passar a disposició judicial, decretant ingrés a la presó per a set d’ells. Les investigacions s’han desenvolupat conjuntament pel Grup de Policia Judicial de la Comissaria Local de Xàtiva i l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Canals.