Detingut Jorge Rodríguez en una operació aticorrupció

  • També estan detinguts el seu cap de Gabinet i els dos gerents de Divalterra per irregularitats en la contractació de directius i d’obres i serveis

El president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, el socialista Jorge Rodríguez, ha sigut detingut aquest matí en el desenvolupament d’una operació contra la corrupció que coordina el Jutjat d’Instrucció número 9 de València. Junt a ell hi ha altres cinc persones detingudes, entre elles, el seu cap de Gabinet, Ricard Gallego, els dos gerents de l’empresa pública Divalterra, Agustina Brines i Xavier Simón, el secretari del consell d’administració, Jorge Cuerda i un assessor de Presidència, Manuel Reguard.

L’actuació s’emmarca en l’anomenada “operació Alquería”, en la qual agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) han practicat hui registres en la Diputació de València, en les dues seus de les quals disposa l’Ajuntament d’Ontinyent, i en la seu social de Divalterra (antiga Imelsa), les instal·lacions de la qual estan sent registrades des de primera hora pels investigadors.

La causa, les diligències de la qual són secretes, es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics al maig 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València arran de la denúncia d’un extreballador. S’investiguen irregularitats en la contractació en 2015 de personal d’alta direcció en Divalterra, antiga Imelsa, una de les empreses públiques més esguitada pels escàndols, ja que va servir de tapadora a les irregularitats denunciades per Marcos Benavent i que va conduir a la detenció de l’ex president Alfonso Rus.

També s’investiguen contractes duplicats, fraccionats per a eludir el concurs i sense pressupost previ ni vigilància posterior.

 

Puig demana prudència

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que el PSPV-PSOE es comportarà “amb prudència” en relació amb la detenció de president de la Diputació de València. “No prendrem cap decisió fins que tinguem informació del que s’està investigant” ha declarat aquest matí als mitjans de comunicació.