Deu edils del PSPV-PSOE i dos de Ciudadanos conformen el nou govern local de Xàtiva

  • “Esperàvem que totes les formacions polítiques acceptaren el repte, ja que ens presentem a les eleccions per treballar per aquesta ciutat”, recordava Cerdà

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, feia pública dijous a la vesprada la relació de delegacions i la nova organització de l’Ajuntament de Xàtiva, oficial des de la jornada d’ahir. El treball del nou Consistori es reparteix entre 12 regidores i regidors, els deu del PSPV-PSOE i els dos de Ciudadanos, tres menys que l’anterior legislatura. En aquest sentit, Cerdà manté la porta oberta perquè es puguen unir al govern els edils de les altres formacions amb representació municipal, Xàtiva Unida i Partit Popular, que rebutjaren formar part d’aquest govern en la ronda de contactes mantinguda fa uns dies amb el primer edil.

L’equip de govern es divideix en dues grans àrees, que al seu torn creen sis àrees en total. La de polítiques del medi urbà i serveis municipals serà coordinada per Ignacio Reig i la de polítiques de creixement social i cultural per Xelo Angulo. Reig, Angulo i el propi alcalde seran els regidors “alliberats” en aquesta nova etapa de govern. A més, junt als propis Ignacio Reig i Xelo Angulo, Pedro Aldavero i Lena Baraza completaran els quatre llocs de tinents d’alcalde.

Cal destacar que Cerdà no delega la Regidoria de Creixement Econòmic “per afrontar –segons afirma– els grans reptes de futur que té la ciutat i que deu de liderar l’alcalde”. En general es manté l’estructura de l’anterior etapa, el que implica pocs canvis.

El primer edil es mostrava “tremendament satisfet” pel nou equip de govern “format per persones capacitades i que des del minut zero donaran resposta”. A més, es congratulava per la participació de Ciudadanos en el govern local, criticant als altres grups per no acceptar delegacions d’alcaldia. “En la ronda de contactes celebrada fa uns dies vam traslladar a les diferents formacions polítiques que formen l’Ajuntament de Xàtiva la nostra voluntat de que hi haguera un espai de col·laboració amb elles i els vam oferir diferents nivells de participació: parlar sobre quines són les polítiques que s’han de desenvolupar per part del govern de la ciutat i parlar de l’estructura de l’Ajuntament, de la configuració de la part administrativa i organitzativa. Aquestes dues s’acceptaren. A més, d’una manera generosa i sincera, oferirem a totes les formacions que portaren delegacions en aquesta legislatura, petició sols assumida per Ciudadanos. S’ha de destacar aquesta qüestió. Esperàvem que totes les formacions polítiques acceptaren el repte, ja que ens presentem a les eleccions per treballar per aquesta ciutat”.

Tots els grups estaran representats en la junta de govern, que comptarà amb una àmplia majoria socialista. Estarà formada pel propi alcalde; els quatre tinents d’alcalde: Ignacio Reig, Xelo Angulo, Pedro Aldavero i Lena Baraza i pels portaveus dels altres grups: Miquel Lorente per Xàtiva Unida, M. José Pla pel Partit Popular i Juan Giner per Ciudadanos.