Dia de la Pau als col·legis de Xàtiva

CEIP Beato Jacinto Castañeda

En el mes de gener, i com en darrers cursos, fent coincidir amb el “Dia de la Pau”(30-01-2013) i el “Dia de l’Arbre” (31-01-2013), s’organitza al CEIP Beato Jacinto Castañeda la “Setmana del Medi Ambient i de la Pau”.

Els alumnes d’Ed. Infantil i d’Ed. Primària, participen en activitats variades que tenen com a objectiu a més del seu aspecte lúdic, propiciar el canvi d’actituds a favor del Medi-Ambient, de la Pau i la No Violència. El tractament d’aquestos continguts no pot quedar tancat dintre d’aquesta setmana si no que ha d’impregnar la vida a l’escola i l’aula des de les programacions elaborades del professorat; així “La Setmana del Medi-Ambient i de la Pau” es converteix en un referent per a la resta del curs.

Jacinto CastañedaAra bé, cada any cal renovar aquestos models, referents i compromisos, amb una celebració ja institucionalitzada al centre.

Aconseguim d’aquesta forma que l’alumnat, al llarg de la seua escolaritat al nostre centre realitze múltiples i diferents activitats al voltant del mateix objectiu: “concienciar els alumnes sobre la necessitat d’assolir nous estils de vida on la cura del Medi-Ambient, la vida en Pau i sense Violència siguen aspectes bàsics de la personalitat pròpia de cada persona”.

Tots els alumnes del centre es van ajuntar al pati principal formant cercles concèntrics en un acte reivindicatiu a favor de La Pau i la No Violència. Els alumnes de 1r cicle van llegir un manifest en favor de la Pau, i tots junts alumnes i mestres vam cantar i representar la coreografia de la cançó “No dudaria” d’Antonio Flores. A continuació vam fer la tradicional soltà de coloms i finalment  tornarem a cantar i representar la cançó que va tancar aquest acte commemoratiu.

 

CEIP Attilio Bruschetti

El passat 30 de gener tots els alumnes i professors del CEIP Attilio Bruschetti van celebrar al pati de l’escola un xicotet i senzill acte per recordar que en el món es celebra el Dia de la Pau.

Durant les setmanes anteriors tots van participar en l’elaboració del mural conjunt que van situar al corredor principal de l’escola. El mural està basat en un dibuix de Picasso. Així durant la setmana ja vam treballar el tema adaptat a cada nivell.

Attilio Bruschetti2En el pati es van llegit unes xicotetes reflexions sobre la Pau, i es va recitar una poesia. Els més majors havien meditat sobre el seu compromís d’ara endavant i baix ell lema Per a créixer en la pau jo………….. tots i cadascún decidiren de quina manera podrien colaborar a crear un món millor.

Tant de bo els majors signaren aquest compromís.