“Dimitiré al plenari del proper 19 de desembre”

  • Enrique Perigüell, regidor popular, anuncia a L’Informador que es tracta d’una decisió “consensuada” i que abandona per “no voler participar d’una política local on tot val”

Què opines de la polèmica que t’ha envoltat aquests dies?

S’ha tret una noticia basada en suposicions. Jo sempre he viscut dels meus negocis, mai de la política. Així ha sigut en els set anys que porte com a regidor. Per davant sempre han anat les meues feines. He de donar gràcies a que la meua situació en l’empresa m’ha permès treballar per Xàtiva i fer front a les inquietuds i idees que sempre he tingut per la meua ciutat. Entenc que es puga dubtar de la meua gestió, però mai d’un tema personal. Sempre he sigut molt reservat en la meua vida privada i s’ha atacat aquest aspecte.

Has registrat una empresa d’anàlisi d’ADN caní?

Es veritat, tinc una empresa muntada, però que està latent… Està en estat d’espera. Li veig un futur, mai en Xàtiva. No puc treballar fora de la meua ciutat? No puc anar a Catalunya a intentar que aquesta gestió es pose en marxa en altres ajuntaments? S’ha muntat una notícia d’on no hi ha res, són tot mentides. Si açò és la política local, jo no vull participar.

Vas a presentar la dimissió com s’està especulant?

Vaig a deixar la política el proper 19 de desembre en el plenari. Hem sent ofès perquè no tot val, no tolere mentides en el tema personal, ja que tinc una família que ho passa mal i una imatge. No vaig a permetre que es pose en dubte ara la meua honradesa. Fa set anys, quan vaig arribar a la política, venia d’una empresa familiar de construcció i em donaren totes les regidories d’obres públiques… El millor client que tenia la meua empresa era l’Ajuntament i vaig deixar de treballar per a ells, vaig buscar proveïdors nous… En eixe moment no es dubtava d’aquesta incompatibilitat? He deixat de treballar per dedicar-me a Xàtiva, he perdut molt de temps de la meua familia… I no sols jo, sinó altres empreses del meu entorn familiar van deixar de facturar amb l’Ajuntament.

Aquesta dimissió es dona per alguna pressió interna del partit?

Ha sigut una decisió consensuada. Jo li ho vaig plantejar a l’alcalde el passat dimecres.

Al remat, la idea de l’ADN caní està sent un èxit.

El que fa un any tots em criticaven, em deien que era un boig… Ara funciona, és un èxit i hi ha que desacreditar-ho com siga. Me’n vaig, ja que mai m’he lucrat i no vaig a permetre ni un mínim dubte sobre mi. S’està fent una campanya contra la persona per a llevar-me el lloc. Si volen estar on jo estic, no fa falta tot açò… jo el cedisc.

Qui està darrere d’aquesta campanya que denuncies?

El PSPV de Xàtiva. No entenc campanyes on tot val, anant contra la persona… Els socialistes han caigut molt baix, han actuat de la pitjor forma que he vist mai, amb mentides. El PSPV ha creat una noticia a base de dubtes. Si les bones iniciatives hi ha que desmuntar-les siga com siga, per ser d’un altre partit… Així jo no entenc la política.

T’has aprofitat d’aquesta posició política?

És totalment fals i s’està posant en dubte. Aquests dies he escoltat barbaritats. Em sent com una persona a la que s’ha lapidat. He rebut molts recolzaments de la gent que em coneix… però per a la gent que no em coneix quedaré com un corrupte més de la política.

Entens que hi haja gent que puga dubtar d’aquesta compatibilitat?

No és incompatible i vull que quede clar. Fora de Xàtiva estic legitimat per a treballar en el sector que vulga. Jo tinc un plantejament de futur amb eixa empresa, que ara està parada, no ha fet absolutament res a dia de hui. Algú es pensa que m’he caigut hui de l’arbre? No estic boig, sé on estic i sé que no puc lucrar-me de Xàtiva sent regidor.

En aquests set anys com a regidor, quin balanç fas?

Han hagut coses molt bones. La primera legislatura va ser apassionant, però complicada, amb moltíssima feina. Amb què em quede? Vam innovar amb els controls de lectura de GPRS, pioners a Espanya. Després amb els cens caní i el control per ADN, també pioner a Espanya. He posat tot el meu coneixement per a treballar per Xàtiva.

Què li deixa Perigüell a Xàtiva?

Si d’alguna cosa em sent especialment orgullós és per les millores en la xarxa d’aigua potable, l’etapa on més s’ha invertit i on s’han realitzat accions molt complicades i valentes.

Supose que ara és el moment més negatiu.

Estic defraudat amb alguns dels companys de l’oposició, malgrat que també vull destacar el comportament correcte de Cristina Sunyer (Compromís) i Miquel Lorente (EUPV). Que un equip contrari et difame d’aquesta forma, sense importar-li la meua família… On està el límit? Tinc que aguantar açò quan jo no visc de la política? En què m’he lucrat gràcies al meu càrrec públic? Estic esperant a que m’ho enumeren.

Com et planteges el futur?

Ara em dedicaré a les meues coses com fins ara. Sempre he sigut un empresari, en diversos sectors, i continuaré treballant com ho faig des dels 16 anys.

T’agradaria tornar a aquest món de la política?

Estic desencantat i dolgut. Mai se sap, però ara mateix ho descarte.