Diputació ajuda a mantenir l’autobús entre Rafelguaraf i Xàtiva

La Diputació de València ajuda a mantenir la línia de transport regular de tràfic feble que comunica el municipi de Rafelguaraf amb la localitat de Xàtiva mitjançant un conveni amb la Generalitat Valenciana per un import de 290.000 euros, amb el qual financen un total de 37 trajectes d’autobús.

Concretament, l’entitat provincial aporta 53.000 euros per a mantenir aquests serveis a causa de la important funció social que compleixen i amb l’objectiu d’impulsar les zones rurals i cobrir les necessitats bàsiques de comunicació dels ciutadans.

Així, gràcies a una subvenció de 1.687 euros, els més de 2.500 habitants d’aquesta localitat de la Ribera disposen d’un servei d’autobús de cinc vegades per setmana que connecta amb Xàtiva i també amb L’Ènova i la Torre d’en Lloris.

Per a l’alcalde de la població, Edelmiro Navarro, aquesta línia és “molt necessària i útil per als veïns ja que és l’únic servei de transport públic que ens comunica amb localitats més grans on operen trens que van a la ciutat de València”.

D’altra banda, el primer edil ha explicat que els principals beneficiaris d’aquesta línia són els veïns amb edats avançades. “Els més joves van amb cotxe fins a La Pobla Llarga per a agafar el tren i desplaçar-se a València, però els més majors no disposen de vehicle propi”, apunta.

Navarro ha explicat que la majoria dels usuaris de l’autobús utilitzen aquest servei per a anar a l’Hospital Lluís Alcanyís o per a fer les seues compres en la capital de la Costera.

Així mateix, ha apuntat que Rafelguaraf depèn administrativament de Xàtiva, per la qual cosa els veïns també utilitzen aquesta línia de transport regular per a temes burocràtics relacionats amb Hisenda o amb l’INEM.

Per açò, agraeix aquesta subvenció que manté una línia que “millora les connexions entre els municipis i acosta als veïns serveis que no disposem en la població, amb un servei de d’anada a les 8:20 hores del matí i un de retorn a les 13 hores de dilluns a divendres”.