Diputació aprova per unanimitat el conveni per a crear ocupació hotelera

Els grups polítics amb representació el ple de la Diputació de València han aprovat per unanimitat el conveni de col·laboració entre la institució provincial i la Unió Hotelera per a la realització del programa provincial per l’ocupació hotelera i el turisme social.

La diputada de Benestar Social, Amparo Mora, ha donat compte del pla que ja va anunciar el president Rus i ha agraït el recolzament de tota la corporació per a “portar endavant aquest pla que contribuirà a la creació d’ocupació i a més beneficiarà a un col·lectiu com és el de les persones majors”.

Segons arreplega el conveni, “la Diputació, dins de les seues polítiques, impulsa un programa amb un doble objectiu: d’un costat promou l’envelliment actiu, a través d’un programa de vacances socials destinades a persones majors amb la finalitat de facilitar la incorporació d’aquest col·lectiu als corrents turístics, i d’un altre, i més important en aquests temps, es pretén pal·liar la conseqüència que, en matèria d’ocupació, produeix el fenomen de la estacionalitat en el sector turístic de la província de València”.

imp anuncio_webPretén per tant, a més de la fi social inicial, “promoure la generació i el manteniment de l’ocupació en les zones turístiques durant la temporada baixa posat que la Diputació de València, sensible a la realitat que travessa el sector hoteler de la nostra província i una vegada conegudes les previsions del sector per al pròxim any, ha decidit intervenir en un sector que ocupa, en la nostra província, de manera directa i indirecta a més de cent mil persones”.

La Diputació ha destinat 3 milions d’euros per a subvencionar el 50% del cost del viatge de cada usuari, uns usuaris que deuen ser majors de 65 anys, jubilats major de 60, vidus majors de 55 anys o pensionistes i prejubilats que hagen complit els 60 anys. Tots ells podran anar acompanyats dels seus cònjuges encara que ells no reunisquen els anteriors requisits.