La Diputació subvencionarà la Bastida de les Alcusses

  • El Museu de Prehistòria porta a terme des de 1990 un important projecte d’investigació i difusió de la Bastida mitjançant l’àrea didàctica, un taller per a escolars i la recreació d’un habitatge ibèrica equipada.

La Diputació de València ha aprovat les subvencions destinada a l’ajuntament de Moixent amb la qual contribuir al manteniment i gestió dels poblats ibers de la Bastida de les Alcusses. El consistori rebrà 55.245 euros per a garantir la posada en valor dels jaciments i els seus diferents serveis didàctics. El poblat forma part de la “Ruta dels Ibers”, un projecte de turisme cultural en territoris d’interior impulsat per la Diputació de València. “Amb aquests ajuts contribuïm a la conservació i difusió de importantíssims enclavaments ibèrics que, encara avui, segueixen aportant dades molt valuoses sobre els usos i costums dels primers pobladors d’aquestes terres”, comenta la diputada de Cultura de la Diputació de València, María Jesús Puchalt.

L’Ajuntament de Moixent, com a propietari del terreny de la Umbría on es troba el jaciment de la Bastida de les Alcusses, constata amb aquesta nova ajuda provincial la renovació del compromís de la Diputació per seguir amb la investigació, divulgació i manteniment de l’àrea didàctica experimental que funciona des de l’any 2010. El Museu de Prehistòria porta a terme des de 1990 un important projecte d’investigació i difusió de la Bastida mitjançant l’àrea didàctica, un taller per a escolars i la recreació d’un habitatge ibèrica equipada. L’Ajuntament de Moixent, per la seua banda, s’encarrega de la neteja de la zona, vigilància i la contractació de dues guies per a les visites al poblat iber. El poblat té un habitatge ibera reconstruïda a escala natural mitjançant les tècniques i materials ibèrics, de manera que el visitant pot apreciar com estaven construïdes aquestes cases i pot conèixer els objectes i les activitats característiques de les persones que hi van viure fa més de dos mil·lennis.

A més, el Museu de Prehistòria de València exhibeix a les sales dedicades a la cultura ibera una selecció dels millors objectes trobats a la Bastida entre els quals es troben l’emblemàtic Guerrer de Moixent, les planxes de plom escrites en llengua ibera, ceràmiques, adorns personals, armes i una excel·lent col·lecció d’instruments artesanals i eines agrícoles de ferro, etc.