Diputació impulsa activitats juvenils i esportives en la Costera i la Canal

La Diputació de València ha dotat amb 1.157.647,33 euros les subvencions als diferents programes esportius municipals i de joventut corresponent al passat exercici 2012 i dos milions d’euros per a l’adquisició d’equipament, segons l’últim acord adoptat en l’última Junta de Govern de la corporació provincial.

Així, seran 25 els municipis de la Costera i la Canal de Navarrés els que es beneficiaran d’aquesta mesura, amb una subvenció que ronda els 124.000 euros entre tots ells.

El diputat de Joventut i Esports, Miguel Bailach, ha manifestat que “seguint la vocació de la Diputació de València i l’interès del president de la mateixa, Alfonso Rus, apostem de nou pels ajuntaments i per les associacions esportives i juvenils”.

D’aquesta forma s’està proporcionant als ciutadans els mitjans necessaris i, alhora, facilitant les condicions per a la promoció de la pràctica esportiva. “S’ha establert el marc adequat perquè aqueixa pràctica esportiva puga desenvolupar-se perfectament i que porte al ciutadà a sentir-se millor, tant física com a social i psicològicament” va comentar, Miguel Baillach.

Les subvencions aprovades perquè els ajuntaments puguen dur a terme activitats d’Esdeveniments Esportius Extraordinaris són 54.989,04 euros, per a Activitats de Programes Esportius Municipals, 289.541,47 euros, per a Subvencions a Mancomunitats per a dur a terme activitats de Programes Esportius Municipals, 47.140,74 euros i, finalment, a organismes autònoms locals per a Programes Esportius Municipals: 59.999,76 euros.

La concessió de subvencions a ajuntaments per a dur a terme activitats de Programes Municipals de Joventut s’han destinat 302.314,49 euros; subvencions a mancomunitats per a dur a terme activitats de Programes Municipals de Joventut: 29.160 i ajudes per a organismes autònoms locals per a dur a terme activitats de Programes Municipals de Joventut, 24.300.

GraficaLa Diputació també ha aprovat la concessió de subvencions a ajuntaments per a dur a terme Projectes Singulars d’Iniciació Tècnic Esportives per un muntant de 195.363,95 euros.

Pel que fa a federacions, les de Natació, Pilota, Atletisme, Bàdminton i Ciclisme rebran un total de 125.000 euros. S’inclouen les de la pilota valenciana, ValNet, amb destinació a l’organització del VII Trofeu de Frontó President de la Diputació de València i una altra ajuda a la Fundació Municipal de Cultura i Joventut de Manises.

L’import que s’ha concedit als 239 municipis que han sol·licitat ajuda ascendeix a 1.698.779,73 euros, segons es va aprovar en la Junta de Govern de la corporació provincial en sessió de 19 de juny de 2012.