Diputació lliurarà 25 instruments a 7 bandes de música de la Canal de Navarrés

La Diputació de València entregarà 25 instruments musicals a 7 bandes i tres cors de Canal de Navarrés. El lliurament d’instruments musicals és un nou sistema de col·laboració, articulat per la Diputació de València des de 2010, que permet optimitzar despeses i maximitzar recursos.

El programa, dotat amb 560.756 euros, distribuirà en 2013 i 2014 al voltant de 800 instruments musicals a aquelles societats i corals que ho van sol·licitar i la relació completa dels quals va ser ratificada per la Junta de Govern de la institució provincial.

Cristóbal Grau, diputat provincial de Teatres i Música, va destacar l’esforç inversor de la Diputació per a materialitzar “el lliurament d’instruments la finalitat dels quals és afermar el suport que la Diputació presta a les bandes de música”.

L’organisme valencià atorga, amb caràcter gratuït i finançament total, els instruments sol·licitats per les bandes de música de la província pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i per les corals pertanyents a la Federació de Cors, fins a un import màxim de 2.000 euros per a bandes i 450 euros, en cas de tractar-se d’una coral.

Els tres cors admesos en el programa són Agrupació coral de Bicorb, Coral Polifònica Bolbaitina i Cor Foment Musical.

Les 7 bandes de Canal de Navarrés incloses en la convocatòria són: Unió Musical La Lira, Assoc. Musical Sant Francisco de Paula de Bolbait, Unió Musical Verge de Gràcia de Xella, Unió Musical Sta. Cecilia d’Énguera, Unió Musical Millarense, Soc. Fomente Musical de Navarrés i Unió Musical de Quesa.