Diputació es suma al Pla d’Ocupació que integrarà als ajuntaments de la província

El Ple de la Diputació ha aprovat l’adhesió de la Diputació de València al Pla d’Ocupació Conjunta de les Administracions Públiques Valencianes, en el qual participen la Generalitat Valenciana, les diputacions provincials i els ajuntaments.

La proposta, que ha comptat amb el vot a favor de PP, Compromís i EU i l’abstenció de PSOE, es concreta amb l’aportació d’un pressupost de 2,5 milions d’euros per part de la corporació provincial. El portaveu del grup popular i diputat de Cooperació Municipal, Juan José Medina, ha destacat que la integració de la corporació en el programa suposa “un primer pas tant per a ajudar a les empreses a generar ocupació, creant les circumstàncies propícies perquè se senten recolzades per l’administració, com per a alleujar, al mateix temps, la situació agònica que travessen els municipis i ens transmeten els seus ajuntaments”. “No podem mantenir-nos al marge en aquest àmbit perquè és el que demanda actualment el cent per cent dels consistoris”, ha agregat Medina per a explicar que la mesura aprovada és la formalització del compromís i l’esforç de la Diputació de València per a contribuir a crear noves oportunitats d’ocupació per als ciutadans.

A més, el diputat ha avançat que la corporació provincial prepararà unes bases generals per a la integració dels ajuntaments en la iniciativa, en les quals buscarà “l’equilibri perquè empresaris i consistoris puguen generar ocupació no precària i ajudar així a les persones aturades a tornar a inserir-se en el mercat laboral, que és el que necessiten i demanen”. El portaveu del grup socialista, José Manuel Orengo, ha explicat l’abstenció de la seua formació com “un vot de confiança fins a veure com reaccionen els ajuntaments, però també perquè considerem que el pla compta amb un pressupost insuficient per a ser una vertadera ajuda per a resoldre el problema de la desocupació actual, per la qual cosa és un pas minúscul en aquest sentit”.

La sessió plenària, d’altra banda, ha posat en marxa els plans provincials d’enguany destinats al desenvolupament dels llogarets i els camins rurals, que, amb un pressupost total de 6,4 milions d’euros, finançaran l’execució de 301 projectes locals d’obres.

Aquests programes persegueixen resoldre les manques de localitats allunyades dels nuclis urbans grans, relacionades amb la dotació d’equipament, la urbanització de carrers, l’enllumenat públic i la construcció d’edificis, entre altres àmbits, a més de millorar l’estat de comunicacions vials entre poblacions que no són ni travessen carreteres, així com els camins intermunicipals.