“Dirigir La Vella ha sigut un somni complit”

Paco Sánchez Roca donava per finalitzada la seua etapa com a director titular de la Primitiva Setabense de Xàtiva oferint un extraordinari Concert de Santa Cecília, on la Banda va ratllar, una vegada més, a un altíssim nivell interpretatiu. Un acte molt emotiu on els dos directors honoraris de la Societat, Eduardo Cifre Gallego i Francisco José Perales Ferre, li van lliurar un detall recordatori per la seua  professionalitat i bon fer al capdavant de la Banda Simfònica en aquests  darrers quatre anys. Tot el públic, que omplia el Gran Teatre de Xàtiva, també li ho va reconèixer amb efusius i llargs aplaudiments.

 

Com va transcórrer el concert de Santa Cecília 2018?

Va ser un gran concert i un acte molt emotiu. Fa un temps vaig prendre la decisió d’acabar el meu cicle com a director titular i volia que el de Santa Cecília fora un concert amb peces interessants i complicades. La banda va estar, una vegada més, magnífica.

Què han suposat aquests quatre anys com a director titular de la teua banda?

Per a mi ha sigut com un somni. Era impensable que alguna vegada poguera dirigir la meua banda com a director titular. No sol ser habitual que un músic de la casa puga arribar a ser-ho i, per a mi, era una cosa impensable i imprevista. Estic molt agraït.

Per què has pres la decisió de finalitzar aquesta etapa?

Porte al voltant de 30 any dirigint, sense parar, diferents societats musicals i sempre he cregut que el moment per a deixar a una banda és quan aquesta està en el seu millor moment i, una vegada més, m’he aplicat aquesta filosofia. Al final, tots aquells que estem en càrrecs on tenim a gent baix la nostra direcció ens sorgeix un desgast natural. Jo no volia estar molts anys a La Vella per evitar que arribara aquests desgast típic de la convivència. La meua intenció era complir aquest somni, que la banda seguira estant a un molt bon nivell, cosa que hem aconseguit en aquest temps. I ara, amb la banda en un dels seus millors moments, era l’ocasió per a eixir. Pense que els músics han de conèixer noves formes de treballar ja que açò renova la il·lusió per la música.

En quin moment et quedes del viscut aquests darrers anys a Xàtiva?

Han hagut concerts i actuacions molt importants i sempre m’he trobat molt a gust. Però si em tinguera que quedar en un moment aquest seria el certamen internacional celebrat a Altea fa tres anys. Vam aconseguir un primer premi en la secció especial, on van pujar a l’escenari un total de 135 músics. Va ser una actuació memorable, vam treballar molt i vam tindre un reconeixement musical molt gran per part de tots. Possiblement, aquest ha estat el moment més destacat de la meua trajectòria com a director.