“Disposem de les bases i els fonaments per seguir impulsant i consolidant les polítiques que hem encetat”

El socialista Roberto Granero encapçala el govern de l’Alcúdia de Crespins fins gener de 2022 gràcies a la reedició del pacte d’investidura amb Compromís que alternarà als candidats de les dues formacions a l’alcaldia. Aquesta setmana hem parlat amb ell per conéixer com afronta aquesta segona etapa al capdavant del municipi.

Com va viure la nit electoral?

Amb la tensió normal i pròpia que porten aquests moments d’incertesa per saber els resultats. Uns resultats que no van ser els que esperàvem ja que vam traure cinc regidors, igual que el Partit Popular, però 90 vots menys, mentre que Compromís es quedava amb tres edils. És veritat que són uns resultats que ens van decebre ja que aspiràvem a ser la força més votada. Totes les formacions van baixar en número de vots, ja que la participació va ser inferior, i aquesta decepció va ser general. No obstant açó hem consolidat el quint regidor i som la força més votada dins de l’esquerra, facilitant-nos tindre un govern progressista que és el que la gent ha decidit a les urnes.

La majoria d’esquerra ha permés reeditar el pacte de PSPV i Compromís.

Sí, ja que ens vam quedar totes les forces polítiques igual que l’anterior legislatura. El poble va voler que seguirem governant les forces d’esquerra i la suma de regidors ens facilitava reeditar el pacte de govern de l’anterior legislatura.

Van ser difícils les negociacions?

A les negociacions hi ha moments durs i complicats però tots sempre hem estat per reeditar l’acord de govern que tants bons fruits ens va donar en l’anterior legislatura. Esperem que es repetisca els propers anys.

S’ha repetit la formula pel que s’entén que s’ha treballat bé aquests darrers anys.

Així és, han sigut uns quatre anys que he valorat molt positivament. Compartir l’alcaldia era una formula que ja s’havia utilitzat al municipi i que es reeditava ara fa quatre anys, uns anys on tots els indicadors econòmics, socials, d’ocupació… Han estat millorats. Per tant, pensem que es va fer un gran treball i era lògic i sensat reeditar aquest pacte. En aquest cas l’alcaldia que encapçale serà fins gener de 2022 i, seguidament, per part de Compromís fins juny del 2023. Ho hem fet així per la proporcionalitat dels vots, és a dir, 31 mesos el PSPV i 17 mesos Compromís.

Després de l’experiència de tot aquest temps, hi ha algun canvi destacable?

Hem redistribuït algunes de les responsabilitats de govern. L’experiència obtinguda va a ser molt important ja que disposem de les bases i els fonaments per seguir impulsant i consolidant les polítiques i els projectes que hem encetat.

Quins són aquests projectes més destacats amb els quals encara aquest període a l’alcaldia?

Hi ha dos objectius a mitjà termini molt importants per al municipi i que volem consolidar. El primer projecte que cal rematar és el pas inferior de vehicles a l’estació després d’haver finalitzat ja el de vianants. Actualment estem en les últimes fases i esperem que en els propers mesos culmine aquest projecte tant destacat per a un municipi de 5.000 habitants no sols en l’aspecte de comunicació sinó en quan a la inversió realitzada gràcies a la Diputació de València i Adif. Donar a llum aquest projecte després de tants mesos és un dels objectius prioritaris que ens marquem juntament amb la implementació del Riu Nou, amb una actuació paisatgística que permetrà que aquest paratge s’acabe de consolidar, sent una demanda històrica dels veïns i veïnes. En els propers mesos podrem culminar aquest projecte tan bonic per dotar de valor al nostre magnífics paratge. Junt açó no cal oblidar la fulla de ruta de prioritzar les persones i els projectes socials, que volem mantindre i consolidar.

Per últim, estem en els moments previs de les festes locals i ja comencem a conéixer detalls. Com es presenten enguany?

Sempre són motiu d’alegria per part de tota la població. Les nostres Festes Majors són molt esperades ja que són un moment de desconnexió i de gaudir amb la família i els amics. Nosaltres  hem implementat un projecte de festes durant tot l’exercici i ara volem rematar-lo amb l’arribada de la nova regidora Amparo Albalat, que s’incorpora enguany a l’equip de govern. Estem treballant per acabar de confeccionar les festes i esperem que siguen uns dies de felicitat plena.