Dissabte comença la IV edició del Festival SoXXI

  • Els diferents concerts es celebraran en el Centre Cultural Papa Calixte III de Canals amb entrada lliure

Dissabte arranca a Canals la IV edició del projecte per a la difusió de la Cultura i les Arts contemporànies SoXXI.

L’Associació Cultural Ap-Art organitza aquest esdeveniment anual  amb el patrocini de  l’Excel·lentíssim Ajuntament de Canals  i  d’altres entitats col·laboradores.

info simple inici SoXXi 2014Aquest jove festival, amb vocació interdisciplinar, pel que fa al contingut i presentació de les diferents propostes que l’han conformat en les darreres edicions,  ha vist passar pel seu escenari els principals grups i solistes internacionals  juntament amb destacades formacions, artistes i creadors de l’estat:  L’ensemble resident Projecte So XXI, Fussion Duo, Apa-art Duet, Valencia Percussion Academy, Musicant, Dansa-Dum, la Jove Orquestra de la Primitiva Setavense, Victor Segura, Eloy Lurueña y Pedro Ortuño d’una banda i ensembles i solistes de prestig i internacional  com Neopercusión, Karolina Leedo(Estonia-Dinamarca) i Juanjo Guillem.

Han col·laborat en el projecte joves artistes com Carles Roca Sanchis i de reconegut prestigi com Ricardo Juan Ballester. So XXI ha comptat amb importants compositors de  l’estat  com Jaume Botella i internacionals com Louis Aguirre (Cuba-Dinamarca) i ha presentat estrenes nacionals i absolutes de José Manuel Castelló i Francisco Andreu Comos.  En la IV edició  el Festival tindrà l’honor de presentar en premiere una obra del prestigiós compositor Sergio Blardorny.

La nota internacional per a l’edició 2014 la posarà el recital per a solo de percussió  a càrrec de Christian Dierstein (Suïssa), sense dubtes un dels màxims exponents de la interpretació  de la música actual.

Els diferents concerts es celebraran en el Centre Cultural Papa Calixte III de Canals amb entrada lliure.

El concert inaugural correrà a càrrec de l’Ensemble Valencia Percussion Academy dirigit per Victor Segura i Joan Soriano, juntament amb l’Ensemble Vocal dirigit per Francisco Tortosa i la col·laboració especial de la pianista Davinia López Sanchis i el flautista Beñat Arrieta Aizpuru.

El programa del concert serà una clara mostra de la gran música de cambra internacional  per a percussió escrita entre els anys 60 i 80 dels segle passat.

Music for Mallet instruments, voices and organ de Steve Reich obrirà el concert amb la projecció del videocreador Anthony Cerniello. La primera part del concert conclourà amb la música de Maki Ishii. VPA Ensemble interpretarà Concertante per a marimba solista i sis percussionistes, amb el percussionista Joan Marín de solista.

La segona part del concert s’iniciarà amb una de les obres mestres de la música clàssica contemporània de cambra del segle passat: La Suite en Concert d’André Jolivet per a flauta i quatre percussionistes. Per a l’ocasió, VPA Ensemble compta amb un flautista de luxe, Beñat Arrieta Aizpuru, solista de l’Orquestra d’Extremadura.

La segona part tancarà amb un clàssic de la música japonesa Hierophonie V de Yoshihisa Taïra per a sis percussionistes.

Els següents tres concerts vindran de la mà del solista internacional Christian Dierstein, també en el mes de febrer, l’Ensemble resident Projecte SoXXI amb el seu nou projecte “Quartet”, en març i el concert final al mes de maig amb el títol “ And friends…” en el que compartiran escenari Projecte SoXXI, L’Ensemble Vocal i Innova Duo.