Diumenge se celebra la III Marxa Cicloturista Ciutat de Xàtiva

  • La prova ha sigut inclosa per primera vegada en el calendari de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana

El matí de diumenge tindrà lloc la III Marxa Cicloturista Ciutat de Xàtiva que com és habitual és organitzada per la falla del Carmen d’aquesta localitat. La marxa tindrà un recorregut de 135 quilòmetres, 27 més que en 2012, i retrà homenatge al ciclista Antonio Llopis Ordiñana.

La prova, que ha sigut inclosa per primera vegada en el calendari de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV), donarà començament a les 9 hores des de l’Albereda Jaume I. Com a novetat, la marxa anirà per Llocnou i el Genovés i tornarà a passar pel centre de Xàtiva (Passeig del Ferrocarril, Baixà de l’Estació i Albereda) abans d’encaminar-se al seu recorregut habitual. Es preveu que a les 13 hores comencen a arribar a línia de meta els primers ciclistes.

1234729_10200355826409564_1261082262_nA l’acte de presentació d’aquesta marxa van assistir Yolanda Sipán, regidora d’Esports; Alfonso Almiñana, organitzador de la prova; Antonio Llopis, ciclista homenatjat; Amadeo Olmos, president de la Federació Valenciana de Ciclisme i José Saurí, delegat de cicloturisme a la Comunitat Valenciana.

Sipán va destacar que es tracta “d’un esdeveniment lúdic, festiu i turístic que permet potenciar aquestes modalitats esportives menys reconegudes així com donar a conèixer Xàtiva a les famílies i amics dels participants”. Per la seua part, Alfonso Almiñana va afirmar tenir “més responsabilitat” en ser una prova puntuable per a la FCCV. “Hem treballat amb il·lusió i pensem que aquesta tercera edició és perfecta per a consolidar la marxa. És un dia per a gaudir de la nostra comarca i del ciclisme, un esport que ha de tornar a créixer a Xàtiva”, va ressaltar.

IMG_2186Amadeo Olmos va assenyalar que “es tracta d’una prova que ha agafat molt de nom” i espera poder repetir en futurs anys aquesta inclusió en el calendari de la Federació. Finalment, Antonio Llopis va mostrar la seua alegria per aquest homenatge i va animar a tots els aficionats a participar “perquè cada vegada s’escolte més el nom de Xàtiva”.

Dissabte, de 10 a 14 hores i de 17:30 a 21 hores, tindrà lloc el lliurament de dorsals en una carpa muntada enfront de l’Ajuntament. Una jornada que s’amenitzarà amb inflables, exhibició de zumba i de BMX. Els interessats poden inscriure’s fins al mateix matí de la marxa amb un preu de 25 euros per als federats i 30 euros per als amateur.

Està prevista la participació de ciclistes com David Bernabéu, Iván Martínez i Óscar Hernández i d’esportistes de primer nivell com David Albelda.