Dos detinguts a Canals per trata d’éssers humans i explotació sexual

Des de fa uns mesos, la Guàrdia Civil de Canals venia investigant una possible xarxa de prostitució de dones de nacionalitat búlgara que eren obligades a exercir aquesta activitat sota amenaces i violència física.

Fruit de les recerques realitzades es va poder esbrinar que la xarxa operava en les comarques de la Ribera Alta i la Costera i el seu responsable era un individu de nacionalitat búlgara que explotava sexualment a dones de la seua mateixa nacionalitat a les quals enganyava oferint-los treball obligant-los posteriorment a exercir la prostitució utilitzant la violència.

Els integrants de la banda contactaven amb dones de nacionalitat búlgara residents en països de la Unió Europea, a través de xarxes socials, oferint-los treball ben remunerat en tasques agrícoles i domèstiques. Una vegada acceptaven, les arreplegaven en els països de residència i les traslladaven fins a diferents clubs d’altern de la província de València, agredint-les físicament i amenaçant-les amb matar-les si no accedien a exercir la prostitució, aprofitant-se, a més, del seu total desconeixement de l’idioma espanyol.

La xarxa, que cada 30 dies com a màxim, canviava a les dones de club d’alternació per a evitar les inspeccions de les Forces i Cossos de Seguretat, es quedava amb tots els diners que aquestes guanyaven exercint la prostitució, excepte la part corresponent al pagament de l’estada en els locals on exercien aquesta activitat.

La fase d’explotació d’aquest operatiu es va iniciar el passat dia 25 de juny, al llarg de la qual s’ha procedit a la detenció, en diferents localitats de la comarca de la Costera de dos homes de nacionalitat búlgara de 27 i 60 anys, com a suposats autors dels delictes de tracta d’éssers humans amb finalitats sexuals, lesions i amenaces de mort.

Amb aquesta operació la Guàrdia Civil ha aconseguit alliberar a dues dones de nacionalitat búlgara que eren explotades sexualment pels detinguts.

Les diligències instruïdes han sigut lliurades en el Jutjat d’Instrucció nº 2 de Xativa.