El “Carrer de la Pilota” de Moixent ja és una realitat

  • El president, Alfonso Rus, va inaugurar dimarts el nou trinquet obert

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va inaugurar dimarts al costat de l’alcalde de Moixent, Vicente Dubal, el nou “Carrer de la Pilota” del municipi, que es troba situat al costat de la zona esportiva local i que compta amb accés directe des del carrer.

A l’acte van acudir també els diputats provincials Oreto Segura i José Luís de la Pietat, els regidors de l’Ajuntament de Moixent, i els alcaldes de Llanera de Ranes, la Llosa de Ranes, així com els regidors de Montesa i La Font de la Figuera, que han acompanyat al president Rus en el recorregut per les instal·lacions.

Inauguración carrer de pilota en Moixent foto_AbulailaEl nou trinquet ha comptat amb una ajuda de quasi 135.000 euros de la Diputació de València, subvencionada a través del Pla d’Equipament Esportiu, que es va destinar també a la construcció del poliesportiu municipal, adjacent al nou carrer esportiu.

Després de la inauguració, Rus va manifestar que un dels objectius de la Diputació “és apostar fort per la pilota valenciana, impulsant i patrocinant campionats de gran notorietat, com la Lliga de Raspall o la Copa President d’Escala i Corda, que enguany celebrarà la seua vuitena edició”.

Així mateix, el president de l’ens provincial va declarar que “amb aquesta instal·lació, Moixent se suma de manera activa a la promoció del nostre esport autòcton, contribuint a fomentar i potenciar la pràctica esportiva entre els habitants del municipi”.

Finalment, Rus va finalitzar el seu parlament recordant que “la Diputació de València ha sufragat quasi totes les necessitats de Moixent”.

Per la seua banda, l’alcalde Dubal va agrair al responsable provincial el seu compromís amb el municipi i va argumentar que “l’objectiu d’aquesta actuació és fomentar la pràctica de la pilota en la localitat, ja que el Club de Pilota Guerrer de Moixent compta amb prop de 40 alumnes”.

A més, va matisar que “es preveu dotar al trinquet d’una tanca metàl·lica i que, a més, està prevista la construcció d’una pista de pàdel gràcies al suport incondicional de la Diputació”.

El regidor d’Esports de l’ajuntament, José Luís Pont, també va prendre la paraula per a esmentar que la nova instal·lació acollirà les modalitats de Galotxa i Raspall i que, més endavant, també es disputaran campionats de “Escala i Corda”.

 

Actuació

Les obres ara concloses han consistit en la construcció d’un trinquet amb una pista de 56,46 x 8,5 metres i nou metres d’altura, una edificació aïllada i oberta amb accés directe des del carrer.

La infraestructura reuneix els requisits d’estalvi energètic i funcionalitat exigits per les normes vigents i suposa una superfície total construïda de 506 metres quadrats.

L’estructura del trinquet es compon d’un tancament prefabricat a força de llosa alveolar pretesada sobre la rasant de fonamentació mentre que el parament queda coronat per un sistema d’arrossegament superior i l’empotrament definitiu contra la fonamentació.