El cartell de la Fira d’Agost commemora els 200 anys de la Font del Lleó

  • Mar Hernández “Malota” és l’autora de la imatge identificativa de la festa

La Fira d’Agost de 2018 ja té cartell anunciador. Ahir al migdia tenia lloc la presentació, a la sala de premsa de l’Ajuntament, de l’obra de la reconeguda dissenyadora María del Mar Hernández Fernández, coneguda en el món artístic com “Malota”. L’alcalde, Roger Cerdà, i la mateixa dissenyadora eren els encarregats de destapar l’original que té com a motiu principal la Font del Lleó, una de les commemoracions previstes per festejar el 200 aniversari de la font reial, altre dels emblemes de la ciutat de Xàtiva. El cartell ha estat encarregat amb un preu de 2.500 euros.

Mar Hernández “Malota” és una de les principals representants de l’avantguarda del disseny gràfic valencià del moment. Amb la seua elecció, l’Ajuntament continua amb la línia de dotar la col·lecció de cartells de Fira amb les millors firmes, enriquint el patrimoni pictòric que conserva el Museu de Belles Arts.

Doctora Cum Laude en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, “Malota” (Jaén, 24 de maig de 1980) combina la seua activitat artística amb la docència. Durant més de 10 anys, ha estat desenvolupant el seu treball com a il·lustradora professional. Ha treballat per a agències de publicitat de primer nivell com ara McCann Erickson i Satchi & Satchi, així com per a una llarga llista de firmes internacionals. També ha realitzat col·laboracions per a la premsa internacional en mitjans tan importants com The Wall Strret Journal o The New York Times.

“Malota” compta amb nombrosos premis i reconeixements a la seua obra, entre els quals destaca el Premi Nacional de Disseny Gràfic aconseguit en 2009. Els seus dissenys han sigut mostrats en desenes d’exposicions en Europa i Amèrica.