Èxit de visitants a la Fira de l’Estudiant celebrada al CCX

El Centre Cultural de Xàtiva ha acollit aquest any una nova edició de la Fira de l’Estudiant, on els joves de Xàtiva i la comarca han pogut informar-se sobre els cicles formatius, batxillerats o graus universitaris que tenen al seu abast.

La Fira va disposar de diversos orientadors que facilitaren resposta i consell a tots els dubtes que els pogueren sorgir als estudiants respecte al seu futur tant formatiu com a laboral. Durant els tres dies de durada d’aquest esdeveniment celebrat el 7, 8 i 10 d’aquest mes, s’ha calculat la participació d’uns 600 estudiants.

IMG_9300A l’acte d’inauguració va estar present Marcos Sanchis, director general de l’IVAJ, això com Enrique Perigüell, regidor de joventut i Mª José Pla, regidora d’educació, que passejaren per tot el recinte i comprovaren de primera mà les ofertes que s’ofereixen als estudiants.

Perigüell va destacar la importància d’aquest tipus d’iniciatives “on oferim i ajuden als joves amb un ventall de possibilitats per a pensar amb que continuar estudiant” i es va mostrar content pel canvi d’ubicació al CCX, “un lloc més juvenil, obert, amb llum i amb més fàcil accés per a tots els centres que venen fins ací”.

Així mateix, i com a principal novetat, l’edil va ressaltar que “els matins dels tres dies estan ocupats amb les visites guiades de diversos centres tant de Xàtiva com de poblacions veïnes”.

IMG_6052Per la seua part, Marcos Sanchis va afirmar que “des de l’Institut Valencià de Joventut s’ha apostat per oferir formació en idiomes, cada vegada més important per als nostres joves” i també va fer menció del programa en matèria de gestió empresarial “essencial per a tenir una eixida cap a l’autoocupació”.

En quan als expositors, han estat presents importants institucions i entitats de caràcter juvenil com la UNED, la Universitat Catòlica, la Universitat Jaume I de Castelló, així com a informació de la Universitat de València o de la Politècnica a més d’instituts de Xàtiva i altres municipis propers que compten amb un ampli llistat de Cicles Formatius tant de nivell mitjà i superior o les Forces Armades, entre unes altres. L’Oficina Comarca de l’IVAJ.GVA JOVE la Costera i de l’Oficina d’Empren Jove ¡han presentat també tots els programes que tenen actualment per als joves.

 

Enrique Preigüell, regidor de joventut

“Aquesta és una Fira ja consolidada i el que hem de fer és anar a més”

Un any més Xàtiva aposta per oferir tot un ventall de possibilitats perquè els joves de la zona tinguen la millor informació per a decidir sobre el seu futur. Aquesta edició de la Fira de l’Estudiant compta amb nombroses novetats i busca seguir creixent i assentar-se encara més en el calendari dels centres. En plena recta final d’aquestes jornades hem parlat amb Enrique Perigüell, regidor de joventut, que ens ha realitzat el primer balanç de la cita d’enguany.

L’Ajuntament de Xàtiva segueix apostant pels joves i, fidel a la seua cita, aquesta setmana s’ha organitzat la Fira de l’Estudiant.

Sin título-1És una Fira ja consolidada i el que hem de fer és anar a més. Xàtiva, com a ciutat, és un referent en la comarca i hem d’aconseguir ser un referent dins de la nostra província. Des de la nostra regidoria hem apostat enguany per anar un pas més i fer una sèrie de canvis, ja que fent autocrítica la Fira de l’any passat no em va acabar d’agradar. Tots aquestes modificacions han estat plenament consensuades amb els centres de Xàtiva i estudiarem l’acceptació general que han tingut per a seguir creixent el pròxim any.

Per què és realment important aquesta Fira?

Ací es mostra un ampli ventall de possibilitats que té el món educatiu, no solament les universitats, sinó tots els cicles i totes les opcions disponibles. Està orientada als estudiants que acaben l’ESO, perquè són el potencial de la Fira, però hi ha molta gent més major que té ganes d’estudiar i per descomptat té aquestes jornades també a la seua disposició, per la qual cosa està oberta a persones de qualsevol edat.

Quines novetats s’han pogut veure en aquesta edició?

La principal ha sigut la ubicació. La Fira de l’Estudiant d’aquest curs l’hem realitzada en el CCX, un espai boníssim tant per l’entorn com pels seus excel·lents accessos per als centres que ens visiten. A més, tenim enfront l’Institut Lluís Simarro, el més gran de la ciutat. Així mateix, vam decidir realitzar un canvi de dates, cosa que ens ha permès augmentar l’afluència d’alumnes i ampliar-la en un dia més. Durant aquestes tres dies hi ha hagut diverses xarrades, tant d’orientació com dels centres educatius, com per exemple la Universitat de València.

IMG_9292Valoracions, per tant, molt positives.

Sí, perquè l’afluència d’alumnes ha sigut molt elevada i tenim l’ambició de seguir millorant més encara de cara al pròxim any. Hem tingut exposats centres de Canals, de Vallada, de Castelló, d’Albaida, d’Alzira… i a més dels estudiants de Xàtiva, ens han visitat centres d’Alzira i de la Pobla del Duc, cosa que ens fa veure el valor que té.

Quines idees s’han quedat en la recambra de cara a futures edicions?

Molts centres han vist la possibilitat de realitzar diverses exhibicions en la zona del pàrquing, al ser un espai ampli i tancat. A més, enguany teníem prevista l’assistència de les Forces Armades i a última hora des de Madrid ens van informar que no tenien l’autorització per uns temes burocràtics a emplenar. De cara a l’any pròxim estaran amb nosaltres perquè creiem que és una oferta més i una opció més que pot interessar a algun dels nostres visitants.