El CD l’Alcúdia de Crespins comença una nova etapa

El CD l’Alcúdia de Crespins continuarà a la Primera Regional després de moltes adversitats i la possible desaparició del club, però gràcies a la col·laboració i suport de l’Ajuntament, partits polítics i sobretot els comerços i empreses tant de la població com els del voltant, ha arribat a aconseguir certa estabilitat almenys una temporada més.

En el plànol esportiu ja s’ha presentat al que serà nou entrenador per a la temporada 2013/14. Es tracta d’Alberto Talón, natural de Xella encara que resideix a l’Alcúdia de Crespins. La seua trajectòria després de penjar les botes va començar com a secretari tècnic del CD Xella en les temporades 2008 i 2009, aconseguint l’ascens a Primera Regional com a campió de Lliga. La temporada 2010/11 deixà la secretaria tècnica per ser l’entrenador on va aconseguir quedar tercer, rosant la promoció d’ascens a Regional Preferent. Alberto Talón arriba a l’equip de la Costera després de que aquest estiu deixara la banqueta Ricardo Benavent. Amb tots dos hem parlat.

 

Alberto Talón, entrenador del CD l’Alcúdia de Crespins

“Es pot somiar però hem de tenir la humilitat per bandera”

Com afrontes aquesta nova etapa al càrrec del primer equip de l’Alcúdia de Crespins?

L’afronte amb moltíssima il·lusió. Vinc d’un any sabàtic que he dedicat a veure futbol de la categoria i que m’ha vingut molt bé per a carregar piles i tornar amb moltes ganes. Crec que l’equip té mimbres i té molt per esprémer. L’Alcúdia de Crespins és un conjunt que tenia moltes ganes d’agafar i estic molt agraït per l’oportunitat.

Presentacion Alberto TalonEn què canviarà l’equip amb Alberto Talón?

El primer que m’he plantejat és canviar els hàbits i la intensitat dels jugadors. La intensitat ha de ser totalment diferent a la qual venien jugant. Molts d’ells hauran de treballar més la tàctica i el posicionament, no viure solament de la qualitat individual sinó al contrari, posar la seua qualitat al servei de l’equip. Pense que aquesta qualitat la tenim i hi ha un bon grup enguany.

L’equip està patint una situació econòmica molt complicada però finalment s’ha pogut salvar un any més el futbol en la localitat.

Sí, coneixem com està econòmicament el club de primera mà i la situació no és molt bona. Cal salvar-lo i cadascun ha de recolzar perquè així siga. Des de la meua humil posició intentaré portar a tres futbolistes a cost zero, i junt a la pedrera existent crec que anem a salvar la categoria.

Aleshores, us marqueu l’objectiu de la salvació.

Sí, però també volem somiar amb coses més importants. Es pot somiar però hem de tenir la humilitat per bandera. Cal aconseguir la salvació i anar pas a pas, i ja veurem si en l’equador de l’any ens podem plantejar una mica més.

Finalment, què li diria a l’afició?

L’única cosa que els puc prometre és que van a veure a un equip que es va a buidar sobre el camp. Després els resultats depenen de moltes coses, però aquest equip els va a fer anar-se’n orgullosos del camp perquè van a veure com ho donen tot.

 

Ricardo Benavent, ex entrenador del CD l’Alcúdia de Crespins

“Hem demostrat als que pensaven que no anàvem a durar ni un mes que el nostre somni era possible”

Com valora el premi que va obtenir fa uns dies en la Gala de l’Esport local en reconeixement a la seua trajectòria al capdavant de l’equip?

BenaventQuan a algú li donen un premi i es recorden d’ell, la valoració és molt positiva. Estic molt orgullós per part de la directiva i de l’Ajuntament que es pose en valor un treball que moltes vegades no es valora. Estic molt content amb que s’haja reconegut aquest cicle que va acabar fa unes setmanes.

Com qualificaria aquest període com a entrenador de l’Alcúdia?

Ha sigut una aventura que ens porta a agradar-te encara més el futbol. És una lluita constant contra l’impossible i realment no hi ha una economia per a tenir una solvència d’equip.

Una etapa que s’ha caracteritzat per aquestes dificultats econòmiques.

Açò és el que hi ha i hem hagut de treballar molt durant aquests sis anys. Ha sigut molt dur i hem demostrat als que pensaven que no anàvem a durar ni un mes que el nostre somni era possible.

Ara arriba a l’equip Alberto Talón. Quin consell li donaries?

Jo li vaig dir a la directiva que fera un equip del poble, amb gent de l’Alcúdia. Som el que som, i si volem quedar molt amunt i comencem a portar gent de fora, al final els de casa es desenganxaran del projecte. La idea d’Alberto no la sé, però el meu desig és que es continue en la mateixa línia.