El centre històric es prepara per acollir “Ontinyent Medieval”

  • L’activitat s’inaugurarà aquesta vesprada i comptarà amb tres zones diferenciades 

L’Ajuntament d’Ontinyent està posant a punt el seu centre històric amb els preparatius per a celebrar aquest cap de setmana “Ontinyent Medieval”, el renovat mercat medieval ontinyentí organitzat per l’Ajuntament, la Diputació de València i la Societat de Festers que comptarà amb mes de 110 llocs de productes artesans i gastronòmics i nombroses activitats d’animació en el cap de setmana del Mig Any Fester.

Col·locació de banderes, lluminàries, elements decoratius o la distribució de paradetes són algunes de les tasques que s’estan duent a terme entre aquest dijous i divendres de matí al llarg de tot el recorregut.

Hui divendres “Ontinyent Medieval” obrirà les portes a les 18 hores, tenint lloc a les 19.30 una inauguració oficial amb una cercavila acompanyada per la música del Regall i els balls del Grup de Danses d’Ontinyent, des de la plaça de Sant Roc fins a la plaça de Baix on Vicent Esparza farà el pregó del Mig Any Fester. “Ontinyent Medieval” es podrà visitar també dissabte i diumenge de 10.30 a 22 hores.

Els visitants poden gaudir de tres espais diferenciats: El barri de La Vila s’ha convertit en un un “Soc àrab” amb una “Vila d’Oficis” on la ciutadania pot conèixer com treballaven abans els ferrers, afiladors, esparters i tallistes, entre altres. A més a més es compta amb una exposició d’elements de tortura i altra de fotografia festera, cedida per AFO.

La segona zona abasteix l’espai entre la plaça Major i la plaça de Baix, on es compta amb més de 100 llocs de venda d’artesania i gastronomia. Finalment el tercer espai és la “zona jove” ubicada a l’esplanada de Tortosa i Delgado. A més a més, es compta amb jocs infantils, concursos, demostracions, un assaig dels balls de la Tartuga i l’Àguila i activitats d’animació amb personatges com joglars, bufons o cavallers.