“El Circuit de Carreres Populars és una oportunitat molt bona per a tots els que ens agrada l’esport”

L’atleta i muntanyenc de Xàtiva, Xavi Garcia Mascarell, va guanyar diumenge a Benasque (Aragó) la mitja marató de muntanya de la “Volta al Pic Cerler”. Aquest reconegut esportista no deixa d’acumular triomfs ja que ha deixat en el més alt el Circuit de Carreres Populars per enfrontar-se a aquesta aventura. Hem parlat amb ell per conèixer els seus pròxims objectius.

Nova victòria que acumules al teu palmarès, aquesta vegada a Benasque.

Podium_Vuelta_al_Pico_CerlerSí, la veritat es que porte ja pujant muntanyes des de 1998, i precisament Benasque és un dels llocs on vaig començar, fent-ho encara més especial per a mi. És una cursa molt bonica, ja que puges fins als 2.300 metres d’altura amb la seua baixada de després i els seues espectaculars paisatges al voltant teu.

Per a participar en aquesta mitja deixares de banda el Circuit de Carreres, una prova que també lideraves.

Aquestes proves em van servir de preparació i d’entrenament. Vaig guanyar en Genovés, en l’Alcúdia de Crespins i en Barxeta. Son tres carreres dures, amb un recorregut de perfil de pujades i baixades. Açò, junt al meu entrenament de muntanya, m’ha servit per arribar en plenes condicions a la mitja de Benasque.

Com estàs veien l’edició d’enguany del Circuit de Carreres Populars?

És molt bonic. És una oportunitat molt bona per a tots els que ens agrada l’esport i és una satisfacció poder córrer per els municipis de la contornà. Conec a molta gent i són dies que omplen de satisfacció. Encara correré algunes carreres més.

Quins són els treus propers reptes?

Ara descansaré de competició durant uns dies en agost i tornaré de nou als Pirineus per a realitzar diverses activitats d’escalada, fer crestes… Ja en setembre tornaré als entrenaments de córrer i tinc previst participar en la Volta a Canals, dins ja del Circuit, i ja després prepararé la mitja de València, la pujada al Castell de Xàtiva i la marató de Castelló.