El Club Rotary dona set tablets a ACOFEM

  • La campanya té un cost de 30.000 euros que han sufragat els rotaris dels 70 clubs del districte amb l’ajuda de la Fundació Rotaria

El Districte 2203 de Rotary Internacional i La Fundació Rotaria, juntament amb els 70 clubs del districte, han engegat un programa d’ajuda a les persones que pateixen algun tipus de malaltia neurodegenerativa com l’Alzheimer, el Parkinson ,dany cerebral adquirit, pèrdua de la concentració i la memòria, etc.

Es tracta d’acostumar-los a utilitzar tabletes informàtiques, sempre baix la supervisió d’un metge especialista. Els malalts s’entretenen amb jocs i aplicacions especialment dissenyades per a aquest tipus de teràpia, mentre augmenta la seua capacitat de concentració, decisió i memòria.

El projecte es fa conjuntament amb els 70 clubs del districte 2203 (Andalusia, Murcia, Comunitat de València, Illes Balears ,Ceuta i Melilla), i es repartiran 500 tablets entre 70 associacions, hospitals, centres de dia i organitzacions que es dediquen a cuidar a aquest tipus de malalts.

A Xàtiva s’ha fet entrega de set d’elles a ACOFEM, associació sense ànim de lucre, la major preocupació de la qual és la defensa dels drets i la qualitat de vida del malalt mental i els seus familiars. El president del Rotary Club de Xátiva, Eliseo Castelló, les va lliurar a Josefina Plasencia, en un acte celebrat la passada setmana en el local social del club.

La campanya té un cost de 30.000 euros que han sufragat els rotaris dels 70 clubs del districte amb l’ajuda de la Fundació Rotaria.