El Club Rotary organitza hui el sopar benèfic destinat a Creu Roja

Aquest any, el Club Rotary de Xàtiva compleix el seu 25 aniversari, i dins dels actes que aquesta associació organitza al llarg dels mesos, aquesta nit tindrà lloc el sopar benèfic destinat per ajudar i recolzar a la Creu Roja Xàtiva. Per aquest motiu, aquesta setmana hem parlat amb dos dels protagonistes de la nit, Eliseo Castelló, president del Club Rotary Xàtiva i a Concha Olmos, presidenta de la Creu Roja Xàtiva.

 

Eliseo Castelló, president del Club Rotary Xàtiva

“Tenim el compromís d’ajudar a les associacions que més ho necessiten de la ciutat”

En què consisteix aquest sopar benèfic?

Eliseo CastellóEl nostre club té unes preocupacions socials, sobretot en aquests moments que estem vivint. Per aquest motiu, en tots aquests anys estem realitzant diverses accions solidaries per poder ajudar a la societat. Per aquest motiu, vam decidir celebrar cada any un sopar on destinarem els diners a diverses entitats benèfiques de la zona com ACOFEM o ASPROMIVISE. En aquesta ocasió hem decidit destinar-ho a Creu Roja. L’objectiu que tenim és recaptar el màxim que tenim per ajudar a aquestes associacions.

Perquè heu decidit centrar-se aquest any amb la Creu Roja?

Tenim molt bona relació amb la gent d’aquesta organització i va eixir la proposta. Ja feia molt de temps que no els havíem dedicat un sopar i creiem oportú que era el moment d’ajudar-los. Estem en moments molt complicats i ells estan fent una tasca molt bona en aquest sentit, ajudant a moltes famílies de Xàtiva.

Parlant amb Concha Olmos, presidenta de Creu Roja, ens afirmava que gràcies a aquesta ajuda es garanteix la supervivència de Creu Roja un any més.

Jo diria que dos o tres anys, ja que esperem traure una quantitat important, més de 1.500 euros. Esperem tenir sort i abastar aquestes xifres.

Açò demostra el compromís social que sempre ha tingut el Club Rotary.

Així és, tenim el compromís d’ajudar a les associacions que més ho necessiten de la ciutat, i així poder fer-ho per a la societat xativina. Ho fem d’una forma totalment voluntària perquè creiem que així fem un benefici per a la societat.

Conte’ns diverses iniciatives que teniu en ment per als propers mesos.

A més del sopar, en aquests mesos volem destacar a tots els personatges de la Costera que han aportat alguna cosa positiva per a la societat. Per aquest motiu, estem estudiant fer una gala el proper mes d’abril per posar en valor el treball d’aquestes persones. També tenim en ment el realitzar diversos campionats esportius dedicats a organitzacions benèfiques. D’altra banda, hem de recordar la col·laboració que en els últimes mesos hem fet amb l’Ajuntament amb el concurs de gravats i amb els joves intèrprets, així com conferències.

Aquest any es celebra el 25 aniversari del Club. Com està anant aquest any tan especial?

Està sent molt positiu i per aquest motiu també estem estudiant fer activitats fora de les que normalment realitzem. Segurament, l’acte de celebració el lligarem a la gala de premis de la Costera que hem comentat avanç.

Amb quina inquietud naix aquest club a Xàtiva?

Hi ha que recordar que és una associació internacional, amb presència en més de 170 països, amb 1.250.000 rotarys. La ciutat de Xàtiva és un nucli important de la zona, junt a ciutats com Gandia i Alcoi. Ens destaquem per realitzar accions socials en benefici de la societat i amb aquesta inquietud ens vam instal·lar a Xàtiva.

Aprofitant l’entrevista, valore’ns l’última activitat en la que heu col·laborat i que ha sigut tot un èxit, la Biennal Josep de Ribera.

Logo RotaryCom dius, ha sigut tot un èxit. La valoració és molt bona ja que hem tingut una participació molt elevada, amb gent de totes les parts del món. L’acollida que ha tingut el concurs ens ha donat ànims per seguir col·laborant en properes edicions.

Des de l’Ajuntament xativí se’ns destacava l’aportació del Club sense la que seria impossible fer uns premis tan importants.

Som el tercer concurs més important d’Espanya i una referència a nivell mundial. La nostra aportació és el 50% de la dotació econòmica i açò ajuda a que s’animen a participar gent de tot el món. A més, és un premi avalat per una organització internacional com és la nostra. Molta gent de Xàtiva no és conscient de la importància d’aquest certamen.

Per últim, agrair-li com sempre la seua atenció.

Nosaltres estem per col·laborar en tot el que faça falta en la ciutat de Xàtiva i la Costera. Som un grup obert a la gent. Per a estar amb nosaltres hi ha que tenir el sentit de la nostra organització i complir el nostre lema: donar de si, abans de pensar en un mateix.

 

Concha Olmos, presidenta de la Creu Roja de Xàtiva

“Aquesta ajuda ens permet garantir la continuïtat un any més de la Creu Roja a Xàtiva”

Què suposa per a la seua associació que el Club Rotary organitze el sopar benèfic a benefici de la Creu Roja?

Estem molt agraïts perquè hagen pensat en nosaltres, ja que la Creu Roja té un pressupost gràcies als socis i a les donacions que ens fan. Aquestes xicotetes ajudes són les que ens permeten realitzar projectes concrets, ja que el que ens aporten els sòcies es destina al lloguer del nostre local.

Una ajuda molt important.

Logo_Creu_Roja.jpgSí, ni més ni menys que ens permet garantir la continuïtat un any més de la Creu Roja a Xàtiva.

És la primera col·laboració amb el Club Rotary?

Ja fa uns anys vam celebrar també aquesta mateixa iniciativa i la recorde com a molt positiva. Però eren altres temps, on disposàvem d’ambulància amb preventius i era una mà d’obra molt important, no com el voluntariat d’ara.

Aquest any s’heu bolcat en ajudar als més necessitats amb aliments. Conte’ns en què consisteix la iniciativa.

Durant tot aquest any ens estem dedicant al repartiment d’aliment, ja que és la necessitat més gran que hem vist a Xàtiva. Tots els mesos estem repartint aliment. Cada dia donem els aliments peribles del Consum i tres dies a la setmana els de l’Eroski. També donem entre 2 i 4 litres de sabó que fem manualment al nostre taller.

Es va a seguir amb aquesta acció?

La propera setmana anem a començar amb la segon fase, ja que l’Ajuntament ens ha aportat 10.000 euros per a seguir amb aquestes ajudes, a més dels 8.000 quilos d’aliments provinents del fons europeu.

I quins projectes teniu en ment de cara al futur?

IMG_0944Amb els diners que abastem del sopar de dissabte volem posar en marxa una secció a la nostra web on, anònimament apareguen diferents casos de persones necessitades de Xàtiva, i la gent els puga fer donacions depenent de les seues demandes. Amb aquesta iniciativa fomentem la solidaritat, i la gent podrà ajudar a un altra a, per exemple, a comprar un llibre o a tenir algun aliment. La nostra intenció és que estiga en funcionament abans d’un mes.

Vosaltres que viviu el dia a dia del carrer, quina és la situació actual de Xàtiva en aquests temps?

En el consell d’acció social vam decidir posar un límits d’ingressos, els mateixos que Conselleria demana, per poder ajudar a la gent que més ho necessita. Són 248 famílies les que han vingut a sol·licitar-ho i, malgrat que molta gent pensa que són estranger hi ha que dir que la gran majoria són d’ací.

Comparat en altres anys, està millorant la situació?

Molt lleument. Estic contenta ja que dos usuaris han vingut a donar-se de baixa perquè han trobat feina. Però encara ens queda molt per fer.