El Club Voleibol Xàtiva es juga hui ser finalista de Copa

“És un premi poder-te enfrontar a un rival de l’entitat de l’Illa Grau en semifinals de la Copa de la Comunitat Valenciana”

El Club Voleibol Xàtiva ha représ la competició oficial després de la interrupció de lliga en el mes de març passat i la suspensió dels Campionats d’Espanya de menors (cadet femení i juvenil masculí i femení) on estaven classificats tres equips de l’entitat. Hui, a les 19 hores, el pavelló de la capital de la Costera acull la semifinal masculina de la Copa Comunitat Valenciana entre el CVX i l’Illa Grau.

Com valora la tornada a la competició del Club després de diversos mesos d’aturada per la crisi sanitària?

D’una manera molt positiva i amb totes les mesures sanitàries, ja que haurem de conviure amb la pandèmia durant un temps indefinit. La Copa Comunitat Valenciana és el primer torneig oficial on només poden participar els equips de les màximes lligues nacionals, tant masculí com femení.

Com s’ha treballat durant aquests mesos de pandèmia?

Vam reprendre els entrenaments el dia 1 de juny fins a finals de juliol, amb una resposta molt positiva per part de tots els esportistes en totes les categories. Els vam tornar a reprendre a la fi d’agost. El primer que volem és reconéixer a l’Ajuntament de Xàtiva, a la Regidoria d’Esports i a la Regidoria de Sanitat, la gran tasca realitzada en la preparació de les instal·lacions, des de la desinfecció d’aquestes, pintat, xicotetes reparacions i, sobretot, els sistemes de control implementats als esportistes, perquè en entrar a la instal·lació realitzen la presa de temperatura, desinfecció de mans, desinfecció de soles, organització d’entrades i eixides, etc… També volem agrair la gran feina dels entrenadors i entrenadores del Club Voleibol Xàtiva, que s’han ocupat del treball habitual i, a més, han insistit en aplicar les mesures sanitàries: distància de seguretat, desinfecció de pilotes i xarxes i desinfecció d’un altre material utilitzat i necessari per a intentar realitzar un entrenament de qualitat. És un poc més complicat però crec que s’està complint bé. L’objectiu és la seguretat sanitària dels esportistes i dels entrenadors.

Tant l’equip masculí com el femení han disputat la Copa autonòmica. Quin ha estat el balanç dels partits de quarts de final?

El balanç ha sigut bastant positiu, els xics van guanyar en un partit molt emocionant i lluitat fins a l’últim punt al gran conjunt de Mediterráneo de Castelló per 3-1 (29-27, 18-25, 25-23, 25-22) i es classificaren per a les semifinals contra l’Illa Grau Castelló, que milita en la lliga professional de voleibol. El Familycash Xàtiva Femení van meréixer més, s’enfrontaven com a visitants al CV València i van cedir per 3-2 (25-23, 24-26,23-25,25-14,17-15) en un partit molt disputat que van tindre a les seues mans. Les d’Alessandro Cosentino i José Manuel Martí, van disputar cinc sets molt intensos. La veritat que hem començat a un nivell molt alt en tots dos conjunts, encara que cal ser conscients que seguim en pretemporada i la idea és que els jugadors i jugadores tornen a entrar a poc a poc en ritme de competició. Per això és normal que es prove a tota la plantilla, es facen rotacions abans de tractar de buscar resultats.

Aquest dissabte els xics disputen a Xàtiva les semifinals contra l’Illa Grau. Un partit molt important per al Club.

Serà un partit molt complicat contra un equip superior, però al final és un premi poder-te enfrontar a un rival de l’entitat de l’Illa Grau. Recordem que la passada campanya van quedar en llocs de playoff de la lliga professional i van arribar a semifinals de la Copa del Rei, la qual cosa parla de l’exigència que tindrà el partit. Els xics de Larry Creus i Rafa Mora estan molt motivats i aquests partits, que són per a gaudir-los, cada jugador s’ha d’esforçar molt més per a poder estar a l’altura. Danya que es jugarà a porta tancada, però ho retransmetrem pel canal TV Youtube del Club Voleibol Xàtiva.

Com es planteja el futur a curt termini?

El futur es planteja entre diversos possibles escenaris. De moment lluitarem per classificar-nos per a la final de Copa. Reprendrem els entrenaments disputant algun partit amistós, per ara només els equips sènior. La competició júnior, cadet i infantil, comença el dia 3 d’octubre, i les lligues de plata espanyola comencen el dia 17 d’octubre. És una època complicada per als patrocinadors, les empreses estan molt pressionades per la situació, per això volem agrair als nostres patrocinadors habituals l’esforç de continuar. Alguns no podran estar a causa de la pandèmia, i per tant entraran menys ingressos en el club. Alguns patrocinis estan condicionats al fet que comencen o no les lligues de plata espanyoles masculina i femenina. També sabem que algunes famílies ho tindran més complicat, però fins ara tot es està desenvolupant dins de terminis de “nova normalitat”. Els partits seran, de moment, sense public, només esportistes, entrenadors, persones auxiliars i els organitzadores. Faltarà la calor i l’alé dels aficionats, però ens hem de sacrificar en nom d’un bé major, com és la Salut Publica. També les federacions ens exigeixen ser escrupolosos en el compliment de tots els aspectes del Protocol de Competicions de la FVBCV i sobretot referent al contacte físic entre jugadors i jugadores durant el partit (salutacions, celebració de punts, ús de màscares, etc..).