El col·lectiu d’Esquerra Unida en comú demana que Xàtiva forme part de la xarxa de ciutats refugi

  • “Els poders públics i la societat han de reaccionar front l’abandó i la desprotecció de les persones que cerquen refugi en Europa”, afirmen 

Per al col·lectiu d’Esquerra Unida Xàtiva en comú la vida no és una moneda negociable. Solament els que entenen les relacions humanes des del punt de vista de beneficis o pèrdues, poden compartir aquesta visió capitalista del món en el qual els éssers humans som “coses” que serveixen per a enriquir als qui tenen el poder econòmic enfront de la ciutadania que solament demana un futur millor.

“Aquest estiu ha sigut un dels més terribles i deshumanitzats que recordem a causa de l’èxode que han protagonitzat milers de persones posant en greu perill les seues vides. Les imatges i les notícies amb les quals estem convivint i convertint en quotidià són vergonyoses i han sacsejat la consciència de la ciutadania. Però les institucions i governs, de forma vergonyosa, miren cap a un altre costat quan es troben milers d’éssers humans que solament volen una vida millor. Algunes d’elles com el govern espanyol al·lega no tenir recursos per a atendre a tots”, afirmen.

S’està intentant normalitzar el terror de moltes persones convertint nostres presumptes democràcies en un règim inhumà, i aqueix és un problema que han d’abordar els nostre governs a nivell estatal, autonòmic i local i també tota la societat.

Com a part d’aquesta societat, les dones i homes del col·lectiu EU Xàtiva en comú insten a l’Equip del Govern de la ciutat a qui done els passos oportuns per a incloure a Xàtiva en la xarxa de ciutats-refugi que acolliran a les persones refugiades que intenten arribar a Europa. “La ciutat ha d’acollir a aquestes persones no solament com a exigència de la seua dignitat sinó en memòria dels milers de refugiats que el nostre país va expulsar arran de la Guerra Civil”, finalitzen.