El Consell aprova una inversió de prop de 685.000 euros per a l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana d’Ontinyent

  • Correspon a l’anualitat d’enguany del conveni de col·laboració amb l’Ajuntament per a les actuacions de renovació urbana de l’ARRU

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Habitatge Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Ajuntament d’Ontinyent per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació urbana (ARRU) d’aquest municipi per a l’any 2018, en el marc del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016 que permet que les actuacions s’executen fins a 31 de desembre de 2018.

El conveni signat el passat mes de novembre per l’Alcalde Jorge Rodríguez i la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori Mª José Salvador, sent Directora General d’Habitatge Rebeca Torró, estableix una subvenció per a enguany 2018 de 684.916,59 euros, dels quals el Ministeri de Foment aporta 474.817 euros i la Generalitat participarà amb 210.000 euros. Cal recordar que el conveni signat entre la Conselleria i l’Ajuntament estableix una inversió total de 2.263.928 euros, aportats durant 2015, 2016, 2017 i 2018 pel Ministeri, la Generalitat, el Consistori d’Ontinyent i els particulars.

Gràcies a aquest conveni s’estan realitzant obres d’edificació de 6 habitatges en substitució d’unes altres prèviament demolides en el barri de la Vila i el Centre Històric-Raval d’Ontinyent, per trobar-se en un elevat estat de deterioració. D’aquesta manera, l’actuació contempla les obres de demolició dels edificis, de construcció de nous habitatges i de reurbanització necessària, així com l’execució d’un programa de reallotjament i les funcions de gestió tècnica i informació necessària a realitzar a través d’un equip tècnic de gestió. A més, s’ha programat la rehabilitació de 59 habitatges juntament amb les obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, d’accessibilitat, d’adequació d’elements comuns i d’habitabilitat.

Cal recordar que durant la signatura del conveni la consellera destacava “la implicació dels ajuntaments com el d’Ontinyent en la rehabilitació i regeneració urbana que ha estat durant molt temps aparcada i que ara és una aposta clara de l’actual Consell”. Per la seua banda, l’alcalde posava en valor el conveni així com les actuacions en matèria de rehabilitació que “suposen la posada en valor dels nostres barris i que comporta treballar per assolir una ciutat cada volta més amable i habitable”. Rebeca Torró incidia per la seua banda en què l’aposta per la rehabilitació i regeneració urbana no sols serveix per recuperar i renovar habitatges en els cascos històrics i els espais urbans de les ciutats, sinó també per a reactivar l’economia de tots els oficis relacionats amb la construcció i els sectors productius annexos.