El Consell de Ciutat elabora una relació de 19 propostes d’inversió per a la votació dels pressupostos participatius

  • Es podran votar aquestes propostes entre els propers dies 3 i 10 d’abril

Seguint el cronograma previst en el procés de pressupostos participatius Decideix Xàtiva, el Consell de Ciutat es va reunir dimarts a la Casa de Cultura de Xàtiva per aprovar el dictamen on apareix la relació definitiva de propostes d’inversió que se sotmetrà a consulta popular la setmana que va entre els propers dies 3 al 10 d’abril. El dictamen inclou les 19 propostes d’inversió que complien els requisits de les 61 presentades en total al llarg de la primera fase del procés. Cap de cadascuna d’elles no  supera el límit establert de 125.000 euros de pressupost d’execució, segons la valoració duta a terme pel comitè tècnic.

L’alcalde Roger Cerdà s’ha mostrat satisfet per l’evolució dels treballs. Segons el primer edil, “els tècnics han fet un gran esforç per a complir els terminis en la valoració de les 61 propostes presentades. Aquest intens treball ha donat un bon resultat, relacionant-se un conjunt de 19 possibles inversions que reflecteixen necessitats reals de la ciutat. Ara és el moment de que els col·lectius i persones autores de les propostes les presenten i les expliquen a la ciutadania”.

Per la seua banda, el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel, destaca l’assistència de públic a la convocatòria del Consell de Ciutat. Segons el regidor, “a banda dels membres del Consell, vaig comptar més de 60 ciutadans, una veritable assemblea popular debatent i concretant quines anaven a ser les propostes sotmeses a votació”. En paraules d’Alcocel, “ahir donàrem un gran pas en allò que és la democràcia participativa i el canvi de paradigma de com s’ha de governar una ciutat”.

 

Preparant la consulta ciutadana

A partir d’ara l’Ajuntament posa en marxa les tasques de preparació del dispositiu per a les votacions de les propostes d’inversió en el marc de la consulta ciutadana que se celebrarà entre el 3 i el 10 d’abril pròxim. Totes les votacions s’arreplegaran per via telemàtica. Amb la finalitat de facilitar l’accés a la votació per Internet, l’Ajuntament habilitarà tres punts públics de votació, previsiblement ubicats a la porta de la Casa de la Ciutat, front a la seu de l’Associació de Veïns del Barri Nordoest i a la porta de l’institut Josep de Ribera. Aquestos punts de votació comptaran amb assistència per als tràmits telemàtics. De manera prèvia a la setmana de la consulta ciutadana, s’obrirà un període d’exposició pública dels projectes entre els dies 27 a 31 de març, on els col·lectius i persones proposants podran defensar i demanar el vot per a la seua proposta.

 

 

Llista definitiva de propostes d’inversió de Decideix Xàtiva

1- Adequació, urbanització i il·luminació d’un pas de vianants entre la rotonda de la N-340 (McDonalds) i el camp municipal de futbol Paquito Coloma (125.000 €).

2- Reforma de l’antic local social de Bancaixa en el carrer Abu Masaifa per a albergar un multicentre social – 1º fase (125.000 €).

3- Projecte de millora de l’accessibilitat en edificis públics (Centre Cívic La Ferroviària, Biblioteca Municipal, Casa de Cultura, etc.) (125.000 €).

4- Compra de terreny rústic per a ús públic (125.000 €).

5- Instal·lació d’un parc de jocs inclusiu per a persones amb diversitat funcional en algun espai públic de la ciutat (60.000 €).

6- Parc de Sariers: un parc per a un barri viu (56.000 €).

7- Creació de rutes segures i accessibles a través de la trama urbana de Xàtiva (125.000 €).

8- Obres d’adequació del local social de Sorió (30.000 €).

9- Creació d’un aula pública de noves tecnologies (26.000 €).

10- Elaboració del projecte per a la construcció d’una piscina coberta a la Ciutat de l’Esport (22.000 €).

11- Eliminació de barreres arquitectòniques al pavelló Francisco Ballester (30.000 €).

12- Substitució del paviment de la pista esportiva del pavelló Francisco Ballester (108.000 €).

13- Millora de l’equipament del gimnàs del pavelló de voleibol (20.000 €).

14- Adequació de la instal·lació elèctrica del palau del Palasiet per a la seua posada en funcionament (118.000 €).

15- Instal·lació d’una pèrgola per a donar ombra a la zona de jocs infantils al parc d’Ausiàs March (65.000 €).

16- Actuació de millora del parc caní en zona Palasiet (22.000 €).

17- Adequació de la instal·lació elèctrica de l’alberg i aula de la Natura de la Casa de la Llum per a la seua posada en funcionament (71.000 €).

18- Reforma del Jardí de Sariers (30.000 €).

19- Centre Cultural i Esportiu de Sant Pere (125.000 €).