El Consell i ajuntaments exigeixen a Foment la modernització de la línia Xàtiva-Alcoi

  • La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori s’ha reunit amb els alcaldes de Xàtiva, Ontinyent i Alcoi

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha mostrat el total suport del Consell per a exigir al Govern Central l’adequació i modernització de la línia de ferrocarril Xàtiva-Alcoi que és competència exclusiva de l’Estat. Així s’ha manifestat durant la reunió que ha mantingut aquest divendres amb els alcaldes d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, Xàtiva, Roger Cerdà, i Alcoi, Toni Francés.

En aquesta reunió, la consellera ha recordat que aquesta línia és competència exclusiva de l’Estat i ha compartit amb els representants municipals la seua “inquietud i la preocupació” sobre l’estat d’aquesta infraestructura. Al seu judici, és “necessari que el Govern Central es comprometa en la millora d’aquesta línia i pressuposte les inversions adequades”. 

Tant María José Salvador com els alcaldes, han coincidit que l’abandó i la gran deterioració que pateix la línia no es correspon en absolut amb la importància que té per a la vertebració del territori i la connectivitat de les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Vall d’Albaida i la Costera.

Per açò, ha recordat que la Generalitat ja ha reclamat al Ministeri de Foment la revisió del protocol que es va signar en 2009 i que ha sigut reiteradament incomplit pel govern central. “És necessari redefinir el full de ruta d’aquesta infraestructura que és d’exclusiva competència de l’Estat i adequar-la a l’escenari actual”, ha indicat.