El COR decideix si redefineix el projecte de l’abocador de Llanera

Aquesta vesprada està previst que se celebre a Xàtiva l’Assemblea del Consorci per a la gestió de residus del Pla Zonal X, XI i XII, àrea de gestió 2, COR. L’Assemblea convocada en sessió extraordinària, tindrà un únic punt en l’ordre del dia: la redefinició del projecte de l’abocador de Llanera de Ranes. En el desenvolupament de la reunió l’Assemblea coneixerà el detall dels treballs que la Subcomissió de Govern, assessorada pels tècnics, ha realitzat amb l’objectiu d’adequar la capacitat de l’abocador respecte a les previsions inicials.

La Junta de Govern de COR es reunirà prèviament a la realització de l’Assemblea i serà l’encarregada de proposar i exposar a l’Assemblea les principals conclusions i recomanacions que l’equip tècnic ha realitzat respecte a les dimensions de la instal·lació prevista en el Pla Zonal.

Segons el president del Consorci, Vicente Parra, la proposta de redefinició de l’abocador es deu a “l’actual situació de crisi i les seues conseqüències en la reducció de producció de residus, fa que siga necessari adequar la capacitat de l’abocador, reduint costos i mantenint les garanties ambientals.” A més, Parra va afegir que “és el moment idoni per a redefinir les infraestructures necessàries per a dur a terme el Pla Zonal assignat per la Generalitat Valenciana”.

Si l’Assemblea decideix modificar la capacitat de l’abocador s’iniciaran els tràmits pertinents perquè l’empresa concessionària del projecte, Vytrusa, incorpore els canvis que s’aproven en l’Assemblea a la tramitació administrativa, Pla Especial i Autorització Ambiental Integrada, de les instal·lacions de valorització i eliminació de Llanera de Ranes.