El COR reparteix més de 300 sacs de compost i 2.000 bosses de reciclatge a la Fira de Xàtiva

  • El taller “Recicla amb els cinc sentits”, de la Generalitat Valenciana, va reunir a més de 600 visitants

El Consorci per a la Gestió de Residus – COR, va estar present a la Fira de Xàtiva amb un estand col·locat enfront de la Font de Lleó durant els dos últims dies de festa. En el mateix, el Consorci va donar a conèixer a tots els visitants la seua activitat, així com la promoció del compost, un dels eixos sobre els quals gira el futur de la institució, en consonància amb els municipis que la conformen.

En total, durant els dos dies d’activitat, es van repartir més de 300 sacs de compost, un abonament natural útil per a horts, jardins i plantes. També es van repartir més de 2.000 bosses de reciclatge (d’envasos lleugers i de paper i cartró) entre els visitants de la Fira. Aquest últim obsequi, de fet, cassava amb la campanya que el COR està duent a terme aquest estiu a les festes populars dels municipis, junt amb Ecoembes, on s’estan repartint també contenidors per a reforçar el reciclatge d’aquests residus.

El president del Consorci de Residus – COR, Roger Cerdà, destacava la importància d’aquesta campanya a la Fira de Xàtiva: “la quantitat de gent que passa per la Fira en estos dies fa entendre que és important que la gent tinga un lloc on dipositar els seus residus. Si sols posem contenidors de fem orgànic, no aconseguirem eixe objectiu. Hem omplert la Fira de contenidors de colors per a que la gent puga dipositar els residus al seu lloc, disminuint el nombre de tones que acaben en la Planta”.

A falta de dades totals oficials, Cerdà també va donar a conèixer les xifres respecte a les tones de fem dels primers dies de fira, ja que des del dia 11 d’agost s’havien incrementant unes 5 tones de fem per dia. “Estem treballant en relacionar l’impacte econòmic amb la quantitat de fem, perquè al final és la millor manera de mesurar l’afluència. Les xifres en les que treballem són importants, i confirmen l’important assistència de la Fira d’enguany”, va concloure.

En definitiva, el balanç del cap de setmana és “positiu” per a la difusió d’esta institució que acapara cinc comarques i 93 municipis. “És necessari explicar des del primer moment quina és la tasca del Consorci i a quins pobles afecta. La seua és una funció desconeguda, i hi ha que conscienciar a la gent de reduir el nombre de residus, perquè així reduïm el rebut però el més important és que és menor el nombre de residus que acaben en un abocador, i en definitiva, treballem per eixa reutilització”, va matissar el president del COR.

Més de 600 persones reciclant “amb els cinc sentits”

A més de l’estand del Consorci, també es van realitzar una sèrie de tallers, que responien a un projecte d’educació ambiental anomenat “Recicla amb els cinc sentits”, promogut per la Generalitat Valenciana a través de Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i que va reunir a més de 600 persones. Entre ells, més de 300 xiquets i xiquetes participaren en activitats mediambientals amb les que es pretenia ensenyar, mitjançant jocs, a cuidar del medi ambient, a reciclar, a reduir els residus i a reutilitzar-los.

El president del COR, Roger Cerdà, manifestà que aquests tallers “són imprescindibles per a fomentar l’aprenentatge dels més menuts en matèria de reciclatge i per a implicar-los la cura del medi ambient”, recordant que el COR té com a objectiu la gestió sostenible dels residus prioritzant la recollida selectiva i incentivant la informació, sensibilització i conscienciació social en matèria mediambiental. “Recicla amb els cinc sentits” és un projecte de la Generalitat Valenciana, en el que participen Ecoembes, Ecovidrio, Fundació EcoRaee’s, Fundació Ecotic, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum, Eropean Recycling Platform, Tragamócil i Sigre.

Es tracta d’un projecte dirigit a tota la població, per a compartir la importància del reciclatge, la necessitat d’implantar bones pràctiques ambientals i aprendre que molts dels residus que generem poden ser recuperats.